Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Det kan 22 mia. nyhedsbreve lære os om at designe til mobile enheder

30. sep, 2014 | Blog

Læsetid 7 minutter

Få her 3 tips på baggrund af mere end 22 mia. nyhedsbreve, til at lave responsivt design

I dag er mulighederne for at designe nyhedsbreve mange. Men de mange muligheder er kun relevante, hvis alle dine abonnenter rent faktisk kan se det flotte design – uanset hvilke platforme og e-mail-klienter de læser dit nyhedsbrev fra. Ved hjælp af data fra mere end 22 milliarder e-mail-abonnementer får du her 3 nyttige tips til din næste e-mail-kampagne.

Smashing Magazine har begået en fin artikel og analyse. Den viden vil vi meget gerne dele. Se herunder, hvilke gode råd du får med på vejen. Artiklen er krydret med hvordan vi med danske specialistøjne ser på det. God fornøjelse.

1. Design til mobilen først

Mens desktop e-mail-klienter har domineret markedet indtil begyndelsen af 2012, har mobilen nu for alvor overtaget pladsen som den meste brugte enhed at læse e-mails på.

Tallene er baseret på data fra over 6 millioner e-mail-kampagner og 22 milliarder e-mail-abonnenter.

Med de mobile enheders indtog på markedet kommer det sandsynligvis ikke som nogen overraskelse, at størstedelen af dine udsendte nyhedsbreve bliver åbnet på mobilen. Men hvilken betydning har det så for dig? Jo, denne tendens er noget, du og andre designere af nyhedsbreve er nødt til at forholde sig til. Skal dine nyhedsbreve give modtagerne en god oplevelse på tværs af alle platforme og samtidig skabe flere åbninger og klik, er du nødt til at tilpasse dine kampagner til de mobile enheder. Reelt set kan du også designe til tablet først, idet du her har flere muligheder qua den større skærm. Du får også fornemmelsen for, hvilke elementer du evt. skal skjule på de mindste skærme.

Det er ikke længere nok at designe nyhedsbreve med en enkelt kolonne i et fast bredde. Du er nødt til at gøre indholdet ikke blot attraktivt, men også letlæseligt og nemt at navigere i på en lille skærm. Med et responsivt design ændrer mailens udseende sig automatisk baseret på størrelsen af den skærm, dine modtagere sidder med. Responsive design til dine e-mails er altså ikke bare en god ide – det er en nødvendighed, hvilket er grunden til, at vi har stor fokus på det i vores eget arbejde med Heyloyalty.
Tallene er baseret på 780 millioner åbninger på mobilen i løbet af 2.164.665 kampagner i 2013.

Zoomer vi længere ind på tallene for de mobile enheder, er især Apple’s iOS-enheder populære. Næsten 90 % af alle åbninger på mobilen sker på Apple-enheder. Disse data er dog muligvis lidt skæve pga. det faktum, at iOS-enheder i modsætning til mange Android e-mail-klienter som standard viser billeder (og derved registrerer flere åbninger). Ikke desto mindre viser tallene, at rigtig mange åbner mails på en mobil enhed med æble-logoet. Og det giver dig en klar designmæssig fordel. Du kan lege mere med layoutet og prøve at skabe web-lignende oplevelser til mobilen.  Men pas på med eventuelle CSS-teknikker, da mange e-mail-klienter ikke understøtter CSS i tilstrækkelig grad, og det kan medføre betydelige forskelle mellem e-mail-klienter, herunder Outlook og Gmail. Derfor skal du sikre dig, at eventuelle CSS-teknikker, du bruger, kan nedbrydes til mindre CSS-kompatible e-mail-klienter – og selvfølgelig stadig med det flotte design i behold.

Et responsive design på dit nyhedsbrev kan skabe positive resultater ud over et mere læsbart indhold på små skærme. Det oplevede Crocs, som fik lavet en A/B-splittest på deres nyhedsbrev. Én gruppe modtog version A af deres nyhedsbrev, som var med responsive e-mail design, og den anden gruppe modtog version B, som var en statisk desktop-udgave af nyhedsbrevet.

Crocs’ to versioner af et e-mail-nyhedsbrev.

Kilde: http://www.degdigital.com/blog/the-benefits-of-responsive-email-design-a-crocs-case-study/

Version A med det responsive design resulterede i en stigning på næsten 8 % i CTOR (Click-to-open rate). Derudover var der en stigning på 16 % i antallet af modtagere, som læste nyhedsbrevet – forstået på den måde, at de havde nyhedsbrevet åbent i 10 sekunder eller mere.

I Danmark oplever vi samme tendens. Fokus på den mobiloptimerede oplevelse prioriteres i højere og højere grad blandt kunderne, der selv er begyndt at efterspørge det. Det er ikke svært at få taletid blandt kunderne, når snakken falder på at skabe de bedste betingelser. Og årsagen? Statistikken viser med al tydelighed, at fordommene omkring ens målgruppe bliver gjort til skamme. Selvom de er ”oppe i årerne” (læs +50) og måske ikke pr. definition er så high tec-fokuserede, så er de det altså alligevel. Der kan være undtagelser, men det er vigtig lærdom at følge statistikken løbende, da du her får foræret svaret på mange af de overvejelser du måtte have.

Man taler dog i stigende grad ikke om at designe til mobilen først, men tabletten for ikke at tage udgangspunkt i alt for begrænset funktionalitet som det første. Her bevæger vi os ind på et andet felt, hvor buzzwords som Progressive enhancement og Graceful degradation – og ikke mindst Top tasks, hvor vi ser på muligheden for at sortere nyhederne efter den platform kunderne tilgår websitet/-shoppen på. For måske er det noget helt andet man efterspørger, når man står i ‘marken’ med telefonen i hånden…? Det kunne være ‘Nærmeste butik’ var mere relevant end ‘Om os’. Men det er en anden snak…

2. Glem ikke desktop og webmail

Selvom hovedparten af folk læser nyhedsbreve på mobilen, betyder det ikke, at vi skal glemme alt om webmail- og desktop-e-mail-klienter. Dataene fra de 22 milliarder e-mail-abonnenter viser nemlig, hvis en mobil-læser åbner et nyhedsbrev for anden gang, denne gang fra deres desktop, så er de 65 % mere tilbøjelige til at klikke rundt i mailen. Udover at være mobiloptimeret skal dine nyhedsbreve altså stadig se godt ud i både desktop- og webmail-klienter.

 

Hvilke programmer bruger disse ikke-mobile læsere så til at åbne dine e-mails? Outlook 2007+ står for hele 56 % af alle desktop-åbninger og næsten 16 % af de totale åbninger på tværs af platforme. 33 % af åbningerne på e-mail-klienter står Apples Mail for. Mange åbner også mails på web-klienter som f.eks. Outlook.com, Yahoo Mail og Gmail. Førstnævnte står for næsten halvdelen af alle åbninger på nettet, mens de to sidste hver især står for næsten 25 % af alle åbninger i web-klienter.

Og hvad skal du så bruge det til? Jo, lektionen her er, at der er forskel i CSS-understøttelse på tværs af platforme, og derfor er det en god ide at kende de forskellige designproblemer på tværs af alle e-mail-klienter. På den måde ved du, hvilke designmæssige udfordringer du kan rende i og forhåbentlig løse dem inden udsendelse. Vi anbefaler også, at du altid tester din e-mail-kampagne, inden du sender den ud. Med Litmus (evt. indlejret link https://litmus.com/) kan du f.eks. teste, hvordan dit nyhedsbrev ser ud i forskellige e-mailklienter.

Ved at klientteste din e-mail-kampagne sikrer du, at dit nyhedsbrev opfører sig efter hensigten, uanset hvorfra dine abonnenter læser det.

 

3. Tænk ud over klikket

Stort set ingen kører en e-mail-kampagne uden at linke til noget. Det kan enten være et link til en vare, til en opdateringsside, til en artikel, eller noget helt fjerde. Derfor er det vigtigt at tænke denne endestation, din landingpage (destinationssiden), med ind i den samlede oplevelse. Mens dine medlemmer i nogle tilfælde kan finde på at se din e-mail på to eller flere platforme, er det ikke nødvendigvis tilfældet med landingpages. Potentielt mister du indtægt, hvis 41 % af dine abonnenter ikke kan navigere ordentligt på dine sider via deres mobile enhed. En dårlig mobiloplevelse kan med andre ord have stor indvirkning på, hvor mange der bliver på din side og konverterer (køber, tilmelder sig, eller lignende). Hvad nytter det at have flere tusinde besøgende på f.eks. din webshop, hvis kun en håndfuld faktisk køber noget.

Nars’ eksempel på en mobiloptimeret landingpage.
Kilde: http://5thfinger.com/casestudies.

Optimerer du din webside til mobilen, kan det have en positiv effekt på ikke kun dine e-mail-kampagner, men også på din webside og forretning generelt. Selvom det kan være en udfordring at få f.eks. e-commerce til at fungere korrekt på mobile enheder, betaler det sig uden tvivl, hvis det lykkedes. Et casestudie har bl.a. vist, at kosmetiksitet Nars opnåede en stigning af checkout-konverteringer på 54 % og 24 % på henholdsvis smartphones og tablets efter et nyt responsive design af deres webshop.

Så glem ikke, at din hjemmeside eller webshop også gerne skal være designet til besøg fra de mobile enheder.

En sidste, men vigtig, bemærkning er, at du skal teste. Med disse forskelle i understøttelse og design-gengivelse i forskellige e-mail-klienter er det vigtigt, at du hele tiden tester dine e-mail-kampagner for at sikre, at dit nyhedsbrev ser ud, som du ønsker – på alle platforme.

Brug A/B splittest, og sørg for kun at teste én ting ad gangen. Ellers aner du ikke hvad der reelt virker. Gør du dit hjemmearbejde godt inden, ved du allerede hvad du skal teste, og hvad du ikke behøver. Det kan fx være du ønsker at optimere på baggrund af designet og vil teste to grafiske tilgange op imod hinanden.

Go´ fornøjelse!

Kilde: Smashingmagazine.com
Se mere her.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!