Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

3 tips til at skabe interesse med dit velkomstflow

12. jul, 2023 | Blog

Læsetid 5 minutter

Sådan kan du gøre dit velkomst mere interessant for modtageren

Velkomstflow. Lead nurture flow. Velkomstserie. Velkommen-i-klubben-mails. Kært barn har mange navne.

Men når du arbejder med marketing automation, er det helt essentielt at have en interessant og velovervejet serie af e-mails (og/eller SMS’er), der byder modtageren velkommen. Modtagerens førstehåndsindtryk med dine e-mails kan nemlig have afgørende betydning for, om de åbner og interagerer dine fremtidige e-mails.

Derfor har vi her samlet 3 konkrete tips til at gøre dit velkomstflow mere interessant.

w

Tip 1: Overvej længden på dit flow

Når du skal beslutte hvor mange e-mails (eller SMS’er), du skal have i dit velkomstflow, er det en god idé at spørge dig selv: Hvad har værdi for modtageren?

Hvis du har en B2C webshop, der fx sælger tøj, og dine kunder ofte handler relativt impulsivt, giver det måske mening at sende nogle gode tilbud tidligt i processen. Det vil modtagersegmentet formentlig se som værdifuldt. Her er vil der derfor ikke nødvendigvis være brug for et særlig langt velkomstflow, fordi modtagerene egentlig bare venter på de gode tilbud. 

Hvis du derimod arbejder inden for B2B, eller har en forretning med produkter, der kræver flere og længere overvejelser, er det en bedre idé at tilpasse dit velkomstflow til at understøtte denne type købsrejse. Her kan velkomstflowet i højeret grad fungere som lead nurturing.  

Det kan du bl.a. gøre ved at sende e-mails, der fokuserer på: At tale ind i modtagerens udfordringer, fortælle hvordan du hjælper med at løse dem, og eliminere den tvivl, der indtil videre har afholdt modtageren fra at blive til kunde.

Derfor: Se på kundens købsproces, udvælg nogle relevante budskaber, fordel dem over et antal e-mails, der giver mening for dine kunder og dit modtagersegment, og hold dig helst til ét budskab pr e-mail.

    Tip 2: Skab interesse før du begynder at sælge

    Hvis du arbejder med e-mail marketing, har du højest sandsynligt hørt sætningen: ”Nå, så det er dig, der sender de der spammails?”. På trods af, at det selvfølgelig er forkert, er der faktisk en grund til, at nogle personer har den opfattelse.

    En af årsagerne kan være, at vedkommende er tilmeldt for mange nyhedsbreve, der egentlig ikke har deres interesse – og som i nogle tilfælde indeholder en masse produkter, der ikke er relevante for dem. Og så fungerer det lidt som at få smidt tilbudsaviser i hovedet, man ikke har tænkt sig at læse.

    Derfor er det vigtigt, at du skiller dig ud i modtagerens indbakke fra start, og viser at dit nyhedsbrev faktisk er interessant og værdifuldt at følge med i, før du forsøger at sælge en masse produkter.

    Men hvornår kan du så begynde at fokusere mere på salgsbudskaber?

    Igen kommer det meget an på din forretning, dine produkter og din branche. Derfor bør du også her spørge dig selv: Hvornår er modtageren klar til at købe mine produkter?

    Det er dog vigtigt at nævne, at du stadig kan inkludere produkter i en sektion i bunden af dine e-mails, til at friste modtageren, selvom hovedbudskabet måske fokuserer på andet end salg – det kan fx være de bedst-sælgende produkter eller produkter baseret på modtageren interesser.

    I Heyloyalty kan du gøre det hurtigt og nemt med produktfeedfunktionen.

    Tip 3: Giv modtageren en personlig og anderledes oplevelse

    Generiske standardformuleringer kan gøre, at modtageren springer videre til næste e-mail i indbakken. Og når du først har mistet deres interesse, kan den være svær at genvinde, fordi de formentlig ikke åbner fremtidige e-mails. Derfor kan det være et stort tabt, hvis det allerede sker i dit velkomstflow.

    Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort at være anderledes. Det kræver nemlig kreativitet.

    Men her kommer et par værktøjer, du kan overveje at gøre brug af:

     

    • Skriv ”du” og ”jeg” i stedet for ”man” og ”vi”
    • Brug en personlig afsenderprofil og hav altid en reply-to mailadresse, så modtageren kan besvare dine e-mails
    • Overrask modtageren. Det kan fx være, at den første e-mail er en personlig hilsen fra direktøren, der byder modtageren inden for i nyhedsbrevsuniverset. Det kan også være gratis indhold eller en rabatkode
    • Brug hverdagssprog – hvordan ville du skrive e-mailen til en kollega? Visse virksomheder mener, at det virker uprofessionelt. Men i virkeligligheden fjerner det en distance, der ellers ville være mellem dig og modtageren
    • Skriv fra menneske til menneske. Modtageren ved, at e-mailen ikke er lavet af en robot. Den har som minimum lige fået en gennemgang efter at være kopieret fra ChatGPT
    • Brug humor. E-mails er ofte baseret på en relation mellem afsender og modtager. Og denne relation bliver i høj grad styrket, når du giver modtageren et smil på læben
    • Brug social proof: Lad dine kunder tale din sag for dig ved at indsætte anmeldelser, udtalelser, cases eller sætninger som ”Derfor har over 1500 personer allerede købt x”
    Mand med headset, der smiler.

    Har du brug for hjælp til at lave dit velkomstflow?

    Vores specialister sidder klar til at hjælpe dig med din e-mail marketing i Heyloyalty. Udfyld blot formularen nedenfor.

    Heyloyalty blog

    Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!