Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

6 Black Friday e-mailkampagner, der virker

2. okt, 2023 | Blog

Læsetid 9 minutter

Mangler du inspiration til Black Friday e-mailkampagnen?

Fredag d. 24. november går det løs med Danmarks største e-handelsdag, Black Friday, og det stiller selvfølgelig store krav til dine e-mailkampagner. Kampen om pladsen i indbakken bliver tæt, og hvis du ikke er godt forberedt, risikerer du, at dine modtagere ikke interagerer med dine e-mails og tilbud.  

Vores e-mail marketing specialister har derfor været i arkivet og samlet 6 konkrete eksempler på Black Friday kampagner, der har været succesfulde. 

Eksempel 1: Waiteer

De fleste tilbudsaviser kører på ugentlig basis, og derfor benytter mange butikker sig af Black Week i stedet for at begrænse sig til at køre med tilbud en enkelt dag. Sidste år havde takeaway-budene fra Waiteer en kampagne, hvor nyhedsbrevsmodtagere kunne få 15 % rabat hele november – og dermed var kampagnen markant længere end den sædvanlige Black Week.

Waiteer Black Friday

Først og fremmest fungerer denne kampagne godt, fordi budskabet er meget tydeligt. Modtageren ved allerede inden for 3 sekunder, at man kan få 15 % rabat ved at bruge koden “black15”, og man kan i øvrigt hurtigt tilgå menuen gennem den grønne CTA-knap.

Du kan altså, ligesom Waiteer, inddrage hele måneden i Black Friday kampagnen. Du behøver ikke nødvendigvis at have en rabatkode ude at hænge i 30 dage, men du kan med fordel sprede forskellige kampagner ud før, under og efter Black Friday.

Det er dog vigtigt at understrege, at man bør passe på med at bruge generiske koder, som den i eksemplet ovenfor. Hvis formålet er at skabe loyale kunder, kan man i stedet bruge unikke rabatkoder, som ikke risikerer at blive misbrugt.

 

Hvad kan vi lære af Waiteers kampagne?

 • Overvej at forlænge din Black Friday kampagne, og inddrag gerne hele måneden
 • Brug rabatkoder til at belønne nyhedsbrevmodtagere
 • Gør budskabet enkelt, klart og tydeligt

Eksempel 2: SPORT 24

Ligesom i ovenstående kampagne, har SPORT 24 i deres kampagnemail lavet en meget overskuelig opsætning, hvor budskabet trænger hurtigt igennem. Når modtageren scroller gennem e-mailen, ved de hurtigt, at man for eksempel kan få 25 % rabat på sneakers fra Nike – og man behøver ikke at læse særlig meget tekst for at opfange dette, da de viser eksempler på både mærker og kategorier som er på tilbud.

  SPORT 24 Black Friday

  I designet af e-mailen benytter SPORT 24 sig af de klassiske gule og sorte tilbudsfarver. Generelt set kan det være svært af differentiere sig fra konkurrenterne med disse farver, fordi mange virksomheder bruger dem omkring Black Friday. SPORT 24 kommer dog godt omkring dette ved at have en grafik, der passer godt til deres brand ved hjælp af opbygning af elementerne samt skrifttypen.

  Derudover inddrager de 6 af deres velkendte og mest solgte brands, hvilket frister kunderne yderligere. Idéen med dette er, at modtagerens psykologiske proces er:

  “Jeg får 25 % rabat. Jeg er ikke helt overbevist endnu. Jeg kan få de 25 % på Nike-produkter. Jeg er stadig ikke overbevist. Jeg kan få 25 % på sneakers fra Nike. Nu er jeg overbevist.”

  Ved at inddrage 6 velkendte brands og 4 af de mest populære kategorier, bliver det mere håndgribeligt, hvad kunden egentlig kan bruge rabatten til. Og det øger sandsynligheden for, at de klikker sig ind på siden, og i sidste ende køber produkter. 

   

  Hvad kan vi lære af SPORT 24s kampagne?

  • Opstil din e-mail overskueligt, så modtageren ikke behøver at læse en masse tekst
  • Lav grafik, der stemmer overens med dit brand 
  • Brug velkendte brands og populære kategorier til at gøre dine tilbud mere håndgribelige

  Eksempel 3: Golf Experten

  De fleste, der arbejder med marketing, kender selvfølgelig til begrebet, urgency. Tiden er knap, og derfor skal du slå til nu, hvis du vil have et godt tilbud. Men husker du også at bruge det i dine kampagner? Netop dette redskab brugte Golf Experten i en af deres Black Friday e-mails sidste år.

  Golf Experten Black Friday

  E-mailen var en del af en kampagneserie på flere e-mails i løbet af Black Week. Da Golf Experten sendte en kampagne ud i starten af ugen, var der formentligt en del modtagere, der tænkte: “Jeg har en hel uge til at slå til, så det kan godt vente”. Mange af disse modtagere glemmer højest sandsynligt alt om tilbuddet igen, og derfor er det en god idé med denne påmindelse, hvor tiden er mere knap.

  Samtidig inddrager Golf Experten deres bedste Black Friday tilbud gennem en produktfeed-funktion. De konkrete tilbud gør (ligesom i eksempel 2), at budskabet er mere håndgribeligt, og det øger sandsynligheden for, at modtageren klikker ind på tilbudssiden.

  I denne kampagne har Golf Experten også valgt at gøre brug af de klassiske gule og sorte Black Friday farver – men det bliver gjort uden for meget støj. Golf Experten er nemlig lykkedes med at inddrage farverne uden at gå på kompromis med deres egne brand farver, der stadig kan ses i toppen og fra midten af e-mailen.

   

  Hvad kan vi lære af Golf Expertens kampagne?

  • Gør brug af urgency
  • Indsæt dit produktfeed med de bedste tilbud
  • Brug gerne de klassiske gule og sorte Black Friday farver – men uden at gå på kompromis med dit eget brand

  Eksempel 4: Bertoni

  Husker du også at tænke på dine loyale kunder til Black Friday? Sidste år tilbød Bertoni 40 % rabat til deres Premium medlemmer til Black Friday. Resultatet af dette trick er generelt, at man som modtager føler, at det faktisk giver mening at åbne og interagere med nyhedsbrevene fra afsenderen, fordi der er en gulerod ved det.  

   Bertoni Black Friday e-mail

   Når man snakker om kundeloyalitet, er et af grundelementerne selvfølgelig kundeklubsfordele. Der er derfor flere grunde til, at det er en god idé, at Bertoni giver specielle tilbud til Premium medlemmerne. Udover at vedligeholde forholdet til kunderne, giver man rabat til en gruppe mennesker, der allerede har vist interesse for ens forretning, og derfor er der større sandsynlighed for, at de foretager køb.

   E-mailkampagnen fra Bertoni har herudover et meget simpelt og minimalistisk design. Denne type design stemmer godt overens med deres brand og deres måde at kommunikere på generelt: Stilrent, produktet i fokus og meget lidt tekst.

   Generelt set bør man dog overveje forholdet mellem billeder og tekst i e-mailkampagner. Hvis din e-mail indeholder mere billede end tekst, øger det nemlig risikoen for, at den lander i spammappen. Bertonis e-mail er måske lige på grænsen, og derfor løber de en lille risiko ved at holde sig til deres minimalistiske design. Det kan også gå ud over mobiloptimeringen, så husk altid at tjekke, at dine billeder også fungerer på telefonens mindre skærm.

    

   Hvad kan vi lære af Bertonis kampagne?

   • Forkæl loyale kunder og nyhedsbrevsmodtagere med specielle tilbud
   • Stemmer din kampagne overens med din måde at kommunikere på generelt?
   • Husk at have en god balance mellem tekst og billede

   Vil du have have flere tips til at undgå spammappen?

   Eksempel 5: Nicehands

   Når du udarbejder e-mailkampagner generelt, er det altid essentielt at overveje målgruppen. Hvor Bertonis kampagne var minimalistisk, har Nicehands‘ Black Friday kampagne mere fokus på content. Hvorfor? Fordi de har to forskellige målgrupper.

   Nicehands Black Friday

   Kampagnen ovenfor er tydeligt drevet af teksten, der giver et frisk og livligt pust. Resultatet er en meget personlig e-mail, hvor man ikke er i tvivl om, at der faktisk er et menneske bag den.

   Det kan måske virke lidt modsigende ift. vores tidligere tip om at holde kampagnen simpel og overskuelig, men pointen er, at dit content skal passe til din målgruppe. I kampagnerne fra SPORT 24 og Bertoni er der mere fokus på at kommunikere tilbud, hvor Nicehands’ kampagner er drevet af et personligt udtryk. Årsagen er, at Nicehands er en enkeltmandsvirksomhed, hvor afsenderen af deres kampagner er stifter og direktør, Camilla. Samtidig lykkedes det også for Nicehands at skrive i et personligt sprog, uden at gøre kampagnen uoverskuelig eller teksttung.

   Derudover har Nicehands inddraget et produktfeed med trendende og ikke-udsolgte produkter. Som modtager er det altid irriterende at se et godt tilbud, trykke ind på linket og opdage, at produktet er udsolgt. Dette har Nicehands undgået med en automatisk produktfeed-funktion, der kan fravælge udsolgte produkter – og de har i øvrigt husket at oplyse modtageren om det.

    

   Hvad kan vi lære af Nicehands’ kampagne?

   • Tilpas dit content til din målgruppe
   • Du kan sagtens skrive en personlig kampagne, uden at den bliver uoverskuelig eller teksttung
   • Undersøg dine muligheder for at bruge en produktfeed-funktion, så du kan undgå at udsende e-mails med udsolgte produkter

   Eksempel 6: By Asbæk

   De fleste personer er tilmeldt mange forskellige nyhedsbreve, og derfor bliver de også bombaderet med alverdens tilbud til Black Friday. Så hvordan adskiller man sig fra konkurrenterne og sørger for, at kunderne benytter sig af lige netop dit tilbud? By Asbæk har gjort dette ved at gøre deres tilbud til en form for leg.

    By Asbæk Black Friday

    I deres Black Friday kampagne frister By Asbæk altså nyhedsbrevsmodtagere til at gøre brug af deres tilbud ved at udlodde gratis strømper til de første 50 ordrer. Hvis jeg ikke når at være en af de første 50 købere, har jeg stadig mulighed for at vinde et gavekort på 500 kr. Resultatet af denne manøvre er, at jeg som kunde er mere tilbøjelig til at købe ved dem frem for ved konkurrenterne, fordi jeg både får noget gratis og samtidig får rabat. Derudover ved modtagerne, at de skal slå til hurtigt for at få de gratis strømper. Dermed bruger By Asbæk altså både urgency og en form for gamification i deres Black Friday kampagne.

     

    Hvad kan vi lære af By Asbæks kampagne?

    • Overvej hvordan du kan adskille dig fra konkurrenterne
    • Skab urgency med ekstra goder til de hurtige købere
    • Brug gamification til at øge salget og skabe en sjovere Black Friday
    Mand med headset, der smiler.

    Mangler du hjælp til at opsætte de rigtige automations, e-mail skabeloner eller blot en gennemgang af din Heyloyalty-konto til Black Friday?
     

    1. Klik på knappen og udfyld formularen.

    2. Lad vores e-mail specialister hjælpe dig at med blive forberedt til Black Friday.

    3. Vær klar til Danmarks største e-handelsdag!

    Heyloyalty blog

    Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!