Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

8+8 tips: Sådan laver du gode og effektive nyhedsbreve der rykker

17. jan, 2020 | Blog

Læsetid 24 minutter

Nyhedsbrevet er kommet for at blive, så her får du i alt 16 tips til det gode og effektive nyhedsbrev

E-mail marketing er for mange det vigtigste værktøj når du vil fastholdele og udvikle dine kunder og leads. For mange webshops skaber e-mail marketing 30-50% af omsætningen og har en ROI på 42:1 – derfor er det essentielt at have styr på. Men hvad er det så, du skal have styr på – dig, der har sat dine nyhedsbreve og automations op, og gerne vil have endnu bedre resultater?

 

Få rammerne for, hvad du bør inkludere i din e-mail marketing og dermed dine nyhedsbreve og automations.

Du vil blive overrasket over, hvor tit du tænker at selvfølgelig har dine marketingkolleger (og dig selv inklusiv) 100.000% styr på alt, men når hverdagen rammer, dukker sprækkerne op. Men det er kun godt, for så er der plads til forbedring.

Giv dine nyhedsbreve og automations et kærligt blik. Kig på dem med friske øjne og se, om ikke du har et par steder eller tre du kan trimme og forbedre.

Herunder får du 8+8 tips. Værsgo’ og go’ fornøjelse!

Det gode nyhedsbrev, som består grundlæggende af to ting:

 • Templaten/mailskabelonen
 • Indholdet

Vi ved, at det kræver dedikation og hårdt arbejde, men vi lover dig, at hvis du følger vores tips herunder, vil du uden tvivl få succes med dine nyhedsbreve.

Her primo 2020 forudsætter vi, at du – kære læser – er med på, at præmissen omkring mobilvenligt indhold er et must-have. Dvs. vi kommer ikke nævneværdigt ind på netop responsivt indhold i indlægget – ud over stacking af indhold.

Mere om det senere. Derudover har vi afgrænset os fra både emnelinje og preheader (alle ved, de er vigtige, men det er ikke en del af dette indlæg).

Når du har læst dette indlæg, vil du være i stand til at sætte dit nyhedsbrev helt suverænt flot op, og skrive indhold, som en rendyrket prof. Og er du godt kørende i forvejen, får du serveret forbedringstips eller bekræftes i, at du er på sporet.

Note: Vi sigter altid efter best practice, hvorfor de medtagne eksempler ikke er ment som andet end visualisering af, hvor der er potentiale for forbedringer.

Template

Din e-mail template (skabelon) er dit visuelle aftryk og bør sidde lige i skabet. Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan stille din template op, men vi håndplukker her de mest essentielle:

Oversigt over de punkter, du skal tage stilling til i din template:

 1. Logoet – dit brands nerve
 2. USP’er – det unikke ved din forretning
 3. Menubjælke – folder din virksomhed ud
 4. Sociale medier – giver flere veje ind til dig
 5. Kundeservice – sikrer den gode oplevelse
 6. Afmeld – lader dig sige farvel til dem, der ikke vil dig (nu)
 7. Opdatér – og få flere data
 8. Permission reminder – fortæller dine modtagere om hvorfor de har tilmeldt sig

1. Logoet – dit brands nerve

Dit logo er, som du ved, dit vigtigste kendetegn, og det dine kunder genkender dig på. Derfor er det selvfølgelig inkluderet i din template for at skabe synergien mellem nyhedsbrevet og din hjemmeside – og alle andre touchpoints.

Du skal blandt andet være opmærksom på brugen af farver. Sørg for at dit logo ikke forsvinder, hvis du fx bruger en baggrundsfarve, der er meget lig dit logos farve. Du bør arbejde med kontraster for at fremhæve logoet så vidt som muligt.

Derudover skal du også sørge for, at farverne i din template er de samme som på dit website for at skabe mest muligt sammenspil.

Ja, det siger måske sig selv og langt de fleste opererer også med stramme designguidelines, men vi oplever fra tid til anden det er nødvendigt at pointere, at du ikke negligerer det umiddelbart og ellers indlysende…

Ingen tvivl her: Friluftsland sørger fint for at implementere deres logo i deres nyhedsbreve. Det fremstår klart og tydeligt – og skaber tryghed. 

Kan du gætte hvem det er fra? Ved Spejder Sport har de valgt ikke at inkludere deres logo i ovenstående nyhedsbrev – det savner vi her. 

2. USP’er – det unikke ved din forretning

Sørg for at fremvise dine styrker overfor modtagerne. Dét, der gør de skal købe (og blive) hos dig! Har du fx udvidet retur- eller reklamationsret, så er det med at promovere det ud til dem.

Det er få af dine modtagere, der i en travl hverdag kan huske, hvorfor du er den bedste – så her skal du blive ved med at gøre dem opmærksomme på, hvad du har og gør bedre end dine konkurrenter.

Det gør du ved fx at sætte det som et banner i dine nyhedsbreve – som en del af templaten.

Australian Bodycare gør en del for vise deres USP’er på en lækker og indbydende måde.

3. Menubjælken – folder din virksomhed ud

En menubjælke øverst under logoet fx kan være effektiv for at få besøgende ind på sitet. Samtidig giver den modtageren flere valgmuligheder end blot den almindelige CTA.Du gør samtidig opmærksom på evt. forretningsområder, modtageren er uvidende om.

Er du i tvivl om hvilke menupunkter du skal tage med, bør du bruge fx Google Analytics til at afgøre hvor stor trafikken er på de forskellige links.

Vær også nysgerrig på, hvad dine modtagere siger. Spørg dem – og brug gerne brugertest.

Nedenfor er der et eksempel på en menubjælke fra Webapotektet.

webapoteket-velkomstmail

4. Sociale medier – giver flere veje ind til dig

Det er en god idé, at din template indeholder et ikon til dine eventuelle og respektive sociale medier. Det vil give en direkte adgang til yderligere indhold i en anden kontekst. Husk at gøre det klart, hvad modtageren får ud af at følge dine sociale medier. ‘Følg os’ er bare ikke nok til at motivere de fleste længere.

Tilføj fx:

 • ”Følg vores Instagramside for inspiration og tips”
 • ”Kig med på vores Facebookside – her får du nyheder, de bedste tilbud og kommer bagom historierne”

Manglende begrundelse:
Her er et eksempel fra Cchobby på en standard “følg os på”, der ikke tilkendegiver, hvorfor modtageren bør følge dem.

Giv dine kunder en grund:
ECCO har med deres “lad dig inspirere” formået at fortælle modtageren, hvorfor de skal følge deres sociale medier.

5. Kundeservice – sikrer den gode oplevelse

Du skal i din template sørge for at have fokus på kundeservice. Det er en simpel ting, der kan give stor værdi for kunden. Hvis kunden febrilsk skal lede efter kontaktoplysningerne, så har du ikke formået at gøre det let for ham eller hende – og derfor er der stor chance for, at andre virksomheder får handlen.

Hvor skal du placere oplysningerne? Det afhænger af, hvem dine modtagere er.

For nogle virksomheder giver det mest mening at sætte oplysningerne i starten af mailen, mens det for andre vil være i footeren, hvor modtageren naturligt vil søge hen. Designmæssigt så kan det give et mere simpelt look at have det i footeren, så her handler det om, hvad du vil signalere.

Gør det nemt for dine kunder:
Ved Jespers Planteskole giver de den en ekstra tand
for at deres kunder ved, hvornår de kan komme i kontakt med dem. 

6. Afmeld – lader dig sige farvel til dem, der ikke vil dig (nu)

Mange virksomheder sender mails, uden at modtageren har mulighed for at afmelde sig – selvom det er imod markedsføringsloven. Der er flere grunde til, at du som afsender skal gøre det nemt for nyhedsbrevsmodtagerne at framelde sig:

 • Du bruger ressourcer på at kommunikere til nogle, der ikke er interesserede
 • Du kan blive sortlistet af forskellige mail-services fx som Gmail og Outlook, da dine modtagere vil stemple dine mails som spam. Dette vil i sidste ende betyde, at ingen vil modtage mails fra dig længere.
 • Det skaber frustrerede og sure modtagere, der ikke har noget godt at sige om din virksomhed
 • Du overholder ikke markedsføringsloven

Og hvem vil det? Derfor skal modtageren altid kunne finde frem til en afmeldingsfunktion, der virker.

Kilde FOXADHD.com

Sørg for, at dit frameldingslink ikke er kun 6 px i lys grå på en hvid baggrund… fordi du er bange for, at folk så melder sig fra dit nyhedsbrev. Når de gør det, er det faktisk helt fint. For de inaktive, der ikke interagerer med dig, skader dit ry og dermed leveringsevnen af dit nyhedsbrev.

Værre er det, hvis modtagerne bliver irriteret, og klikker på spam eller junk. SÅ er den helt gal.

Godt og tydeligt afmeldingslink:
Du kan gøre som Interflora, og fremhæve med fed og understrege
teksten, så det bliver så nemt som muligt for modtageren.

 7. Opdatér – og få flere data

Du skal sørge for, at dine modtagere kan opdatere deres oplysninger, for dermed at kunne segmentere dine nyhedsbreve bedre. For det handler om, at du giver modtagerne mulighed for at få mere indhold de interesserer sig for, og mindre af det, der for dem, er ligegyldigt.

Men husk lige at nævne, hvad de får ud af at dele mere om sig selv. Du SKAL nemlig kunne begrunde, hvorfor du efterspørger data fra dine medlemmer – da det er en del af GDPR. Altså, hvis du spørger efter fødselsdatoen hos modtageren, fordi du vil sende en fødselsdagsmail.

De informationer, som modtagerne kan opdatere, kan for eksempel være:

 • Fødselsdag
 • Mobilnummer
 • Interesser
 • Osv.

Det, at modtagerne deler flere oplysninger om dem selv vil betyde, at de åbner dine nyhedsbreve langt oftere, end hvis de blot får en standard mail, der ikke har noget med dem at gøre.

8. Permission reminder – fortæller dine modtagere om hvorfor de har tilmeldt sig

Det er god stil, du fortæller dine modtagere hvorfor de har tilmeldt sig. Og gerne inkludere den mailadresse, vedkommende har tilmeldt sig med. Det er typisk en tekst, du har i footeren i din mail.

Reminderen kan i nogle tilfælde være forbyggende mod, at dine modtagere rapporterer dine mails som spam – for folk glemmer. De glemmer, at de har tilmeldt sig dine nyhedsbreve.

En permission reminder kan også være med til at give dig et klippefast bevis for modtagernes accept til at sende dem mails. Sørg også for, at din permission reminder er specifik. Forklar tydeligt, hvordan din modtager er kommet på din e-mail liste.

Det kan for eksempel se således ud: “Du får denne e-mail, da du handlede på webshop, og tilmeldte dig vores specielle tilbud via. vores nyhedsbrev.”

Din permission bør overordnet set indeholde:

 • Et afmeldingslink
 • Link til kundeservice og adresse på din virksomheden
 • Link til nyhedsbrevsbetingelser
 • Link til privacy policy

NB: Bruger du tabt kurv-automations eller andre typer mails, hvor konvertering via ét koncentreret budskab er det afgørende, kan du overveje at lave en forsimplet template uden menubjælker, links til sociale medier etc. der kan lede modtageren på afveje.

Nysgerrig efter mere?

Hvis du gerne vil læse mere om templates, og hvorfor det er et vigtigt element at have styr på, så kan du læse mere her.

Indhold i dine e-mail og nyhedsbreve

Nok om rammerne. Nu har du styr på, hvad der skal pakke dine budskaber ind. Det er tid til at se på, hvordan vi sammen kan folde indholdet ud, så du ved præcis hvilke virkemidler og greb du kan bruge, for at du får dine modtagere til at tage handle

Oversigt over det du skal overveje i udarbejdelsen af dit nyhedsbrev: 

 1. Design og tekst: Less is more
 2. Skab handling med Call-to-action
 3. Et nyhedsbrev – Ét (hoved)budskab
 4. Produktfeed – Slip for manuelt arbejde, besvær og tastefejl
 5. Størrelsen GØR en forskel
 6. Personalisér – brug dine data smart
 7. Værdien af at være tilmeldt
 8. Artificial Intelligence (AI)

1. Design og tekst: Less is more

Overskuelighed giver bedre tekster

Når du nu endelig har fanget dine modtagers opmærksomhed og lokket dem til at åbne dit nyhedsbrev, så skal der ikke stå en hel roman – ellers lukker de det hurtigt ned igen. Derfor skal du holde både tekst og design så simpelt som muligt.

Det øger sandsynligheden for, at du kommer igennem med dit budskab, uden det går tabt i dårligt design og indviklede sætninger.

Du har nemlig kun uhyggelig kort tid til at overbevise din modtager om, at det var det rigtige valg at åbne dit nyhedsbrev.

I dit nyhedsbrev skal du sørge for at:

 • Hold det til korte afsnit og sætninger – undgå ‘muren’ af tekst
 • Bryd dine tekster op i mindre afsnit
 • Kommuniker klart og tydeligt

Hvis du følger disse simple punkter, vil du på den måde gøre dit nyhedsbrev mere overskueligt og letlæseligt. Derudover bør du også sørge for, at du altid har minimum 5 pixels margin i hver side, for at teksten ikke går helt ud til kanten.

Fonttype + størrelse

Du skal som udgangspunkt altid sørge for, at alle dine nyhedsbreve er genkendelige. Dvs. hold fast i den samme fonttype du har valgt i din template.

Når du arbejder med og overholder dine designguides, fasttømrer du også dit brand, skaber yderligere troværdighed – og har en større chance for at virke overbevisende, stringent og professionel. Det gør du bl.a. via den/de samme skrifttype(r) og hierarkiet i forhold til størrelse. Dvs. samme H1, H2 osv. + samme paragraph (brødtekst).

Derudover er der visse forholdsregler du bør overholde: Skriftstørrelsen i dine nyhedsbreve skal som et minimum være 16 pixels. Ellers bliver det for småt til at læse.

Du skal altid sørge for at bruge fonttyper, der er web safe. Ellers er der stor chance for, at mailklienterne konverterer det til en anden type, hvis den valgte, ikke understøttes.

Outlook er vild med Times, så har du brugt en smart designerskrifttype, kan du sikkert hurtigt forestille dig hvordan Times IKKE gør det sweet…

Luft er din ven

Det er vigtigt, at du i dit nyhedsbrev skaber overskuelighed og gør det nemt for dine modtagere at dykke ned i teksten. Det kan være luft omkring din grafik, mellem din tekst eller CTA-knapper.

“Pumper” du luft ind de rigtige steder, kan du lettere lede opmærksomheden på dine forskellige budskaber, og skaber samtidig ro og overblik.

En presset situation:
I dette eksempel kunne der med fordel være brugt mere luft mellem
CTA-knapperne og billederne, for at det ikke ser så sammenpresset ud. 

Luft, luft, luft og endnu mere luft – det kan vi lide:
Et fint eksempel fra Mads Nørgaard, hvor
der er fint med luft og overblik.

Divider – skil tingene ad og skab overblik

Hvis du har et længere nyhedsbrev, er det en god ide at dele det op i mindre bidder, så det ikke bliver for uoverskueligt. Med dividers tvinger du automatisk luft ind og splitter dine tekstelementer op.

Det kan være alt fra en simpel streg til grafik, der splitter indholdet, og giver et mere letlæseligt nyhedsbrev. Du kan også være kreativ med designet, men husk – hvis du bruger grafik – at tænke på størrelsen.

Hvis du vælger at bruge fx billede-elementer som dividers, skal du huske på fordelingen mellem tekst og billeder i forhold til mailklienternes vurdering af mailen (er det spam eller ej).

Derudover skal sådanne elementer i nogle klienter downloades, før de bliver vist (Outlook). En flot designet divider med fx en fin lille vignet forsvinder nærmest og bliver i stedet let til en lille irriterende plet på skærmen, som læseren forsøger at fjerne fra skærmen på sin mobil… I indlægget, du læser her, bruger vi fx orange dividers mellem de store afsnit.

Der kan også bruges baggrundsfarve som ”divider” – som vi også har gjort i indlægget.

Brug dine dividere som ovenstående eksempel:
Det vil gøre det langt mere
overskueligt
 og lettere for læseren 

Mangel på dividers:
Som du kan se her, så mangler der opdeling
for at skabe overblik og læsevenlighed

Kontraster – gør det let(ttere) for dine modtagere

Farver kan i dit nyhedsbrev være med til at give forskellige fordele, hvis du bruger dem rigtigt. Det kan fx:

 • Give stemning og stil
 • Give logik, sammenhæng og guide læseren rundt til de vigtigste punkter.
 • Skabe identifikation
 • Skabe opmærksomhed og bruges som blikfang

Husk at være meget opmærksom på de farvesammensætninger, du bruger i dit nyhedsbrev.

Dårlige kombinationer

 • Hvid tekst på lys baggrund
 • Gul tekst på hvid baggrund
 • Sort tekst på mørkeblå, – grøn eller -rød

 

Gode kombinationer

 • Hvid tekst på blå eller sort baggrund
 • Sort tekst på gul baggrund
 • Rød tekst på hvid baggrund

God brug af kontraster:
Nedenfor er et eksempel fra ENVII, der gør brug
af kontraster på en super fin måde. 

Derudover anbefales det også, at du ikke bruger for mange forskellige farver på en gang. Det kan forstyrre din læser pga. det virvar af indtryk, det kan give. Til at hjælpe dig med de rette farver kan du gøre brug af nogle forskellige farvepalletteværktøjer:

Tematisering/kategorisering – guider læseren 

Du kan med fordel inddele dit nyhedsbrev i kategorier. Det er også med til at give dit nyhedsbrev rammer og dermed mere overskueligt og letlæseligt. Modtageren vil nemmere kunne komme ind i dit nyhedsbrev og du kan lettere få dem til at scrolle videre ned.

Et godt eksempel på tematisering:
Lidt ligesom Royal Copenhagen her gør. De formår at lave
gode inddelinger og gør det indbydende for læseren. 

2. Skab handling med Call-to-action

Når du skriver et nyhedsbrev, så har det som udgangspunkt til formål at få modtageren til at udføre en bestemt handling. Og hvordan du bærer dig af med det? Her er en Call-to-action (CTA) et oplagt og af naturlige årsager et almindeligt anvendt greb.

Dit indhold i nyhedsbrevet skal helst være begrænset, fordi du gerne vil sende trafik til din webshop/dit site. Du hjælper din modtager til at tage det næste skridt i processen via CTA’ere, så han eller hun kan søge yderligere info på dit website.

Det er selvfølgelig ikke nok bare at lave en knap og håbe på det bedste. Trafik til sitet er ikke altid det primære formål. Det kan også være at læse noget bestemt indhold, skrive sig op til en prøveperiode på dit produkt eller noget helt tredje.

Når enden er go’:
Sinful giver den fuld gas med deres CTA-knapper, og det virker super godt. Humor rocks! (når det bruges afstemt og raffineret)

Det er også vigtigt at fokusere på, hvilken fordel eller udbytte læserne får, når de klikker på din CTA. Teksten til din CTA skal derfor tale til deres behov med en løsning, der er en fordel for dem. Husk at fortælle hvad der venter dem, når de klikker på knappen (eller teksten, for hyperlink kan i visse tilfælde performe bedre end en grafisk CTA).

Når vi nu er i gang, så kan du få 10% flere klik med en mere specifik CTA, der fokuserer på fordelene frem for at være generisk.

Teksten kan for eksempel lyde således:

 • ”Få plads til foredraget her”
 • ”Find det perfekte look”
 • ”Lær at skrive suveræne tekster”

Du kan med fordel også lave en HTML-CTA, da den modsat billeder ikke skal downloades i visse klienter (blandt andet outlook). Det er helt sikkert værd at tage med, når du skal udarbejde teksten til din CTA. Husk altid at teste så vidt muligt.

3. Et nyhedsbrev – Ét (hoved)budskab

Hvorfor sender du lige præcis det her nyhedsbrev? Det kan der være mange forskellige svar på, men det er vigtigt, at du holder dig til ét hovedbudskab.

Det kan være:

 • Branding
 • Øge din omsætning
 • Opbygge gode relationer
 • Uddanne dine læsere
 • Og mange flere.

Før du sætter dig ned foran din computer og begynder at taste derudaf, så skal du klarlægge inden, hvilket budskab du vil gå med i forhold til formålet med dit nyhedsbrev. Du skal gøre det klart, hvorfor du vil forstyrre folks indbakker.

Det skal give værdi og du skal være bevidst om, hvad du vil have dine læsere skal gøre. Derudover skal det hjælpe dig i dit skrivearbejde og dermed ramme din målgruppe med relevant indhold. Hvis du vælger flere budskaber i dit nyhedsbrev, så kan du risikere at hægte læseren af. De kommer højst sandsynligt ikke igennem dit nyhedsbrev, og vil derfor ikke reagere som ønsket.

4. Produktfeed – Slip for manuelt arbejde, besvær og tastefejl

Vil du gerne undgå at sidde og klippe og klistre produkter, tekster og billeder frem og tilbage mellem din hjemmeside og dit nyhedsbrev? Med et produktfeed i dit nyhedsbrev kan du på rekordtid have et køreklart nyhedsbrev.

Du slipper nemlig for unødigt manuelt arbejde, og får frigivet oceaner af tid til andre ting i din travle hverdag. Vi har endnu til gode at møde arbejdshesten, der hylder det store trivielle og ensformige arbejde, der er med at overføre produkter enkeltvist fra webshoppen til nyhedsbrevet.

Eksempel på e-mail med produktfeed samt skærmbillede fra Heyloyalty platformens produktfeed funktion.

Som billedet her viser, så vil et produktfeed gøre dit manuelle arbejde langt nemmere.

Helt konkret, så handler det om, at dine produkter (billeder, priser og tekster) bliver overført direkte fra din webshop og ind i dit nyhedsbrev – automatisk.

Dit produktfeeddesign vil kunne designes på samme måde som dit website og skaber dermed en genkendelighed for din modtager. Hvis modtagerne ved, hvad de kan forvente – så vil du med tiden kunne opnå større troværdighed hos dem. Og jo mere troværdig din virksomhed virker, jo større chance er der også for at dine nyhedsbrevsmodtagere handler ved dig eller benytter dine ydelser.

Det er nemt, hurtigt og tidsbesparende – så hvorfor ikke give det et skud.

Læs i øvrigt mere om produktfeed.

5. Størrelsen GØR en forskel

Når du bruger for mange og for store filer i dine HTML-mails og nyhedsbreve, sker der to ting:

 • Det tager længere tid at downloade grafikker og billeder for os utålmodige modtagere.
 • De brugere der sidder i Gmail-mailklienten får ikke det fulde udbytte af dine mails. Gmail skærer nemlig i længden af nyhedsbrevet, når de fylder mere end 102 KB. Dine læsere er måske ikke opmærksomme på, at de bliver nødt til at klikke på en knap ‘View entire message’ for at se alle herlighederne (se herunder).

Hvis du har både logo, menubjælke, banner og produkter i din mail, så vil du kunne have omkring 9-12 rækker af produkter med 3-4 produkter i hver række, før Gmail skærer i mailen.

Dertil kommer det selvfølgelig også an på, hvilken størrelse dine billeder har.

Husk nu størrelsen:
Her er et eksempel fra Webapoteket,
hvor der skæres i mailen.

Hvis du skulle ske at være i tvivl om din mail går helskinnet igennem til dine modtagere, så kan du altid teste det ved at sende den til din egen Gmail. Når ud har sendt den, skal du gøre følgende:

 1. Du går ind på mailen og trykker i højre hjørne på de tre prikker, hvorefter du vælger show original
 2. Derefter åbner du den originale mail i en ny fane, trykker download og gemmer.

Her vil du kunne se, hvor meget den fylder. Du kan også brug fx Litmus eller Emailonacid  til at sikre det visuelt ser ud som du drømmer om i alle klienter og devices. Og tjek samtidig for spamrisiko.

6. Personalisér – brug dine data smart

Dine modtagere vil gerne have relevant og vedkommen kommunikation. Modtageren skal føle, at du som afsender lytter til dem, og er noget der interesserer modtageren.

Derfor kan du med de data, du får fra dine nyhedsbrevmodtagere, justere i dine fremtidige nyhedsbreve. Jo mere du ved om dine nyhedsbrevsmodtagere, jo lettere er det at skabe værdi for dem og opfylde deres forventninger og behov til dine nyhedsbreve og automations.

For at skabe værdi kan du gøre brug af stamdata. Stamdata er oftest navn og e-mail. Herudover kan det være køn, alder, interesser, geografi mm. Den måde du skaffer disse data på, kan fx være:

 • Du opfordrer modtagerne til at opdatere deres bruger/konto
 • Du kan i et nyhedsbrev få dem til at udfylde et spørgeskema
 • Du kan stille flere spørgsmål i dine leadannoncer – fx alder eller køn. Vær opmærksom på, at det ofte
  påvirker konverteringsraten og dermed antallet af dem, der vil hjælpe med at give dig yderligere info

Data er roden til alt godt:
Bianco bruger både navn og fødselsdag til at personliggøre
deres nyhedsbreve, hvilket giver en super effekt. 

7.Værdien af at være tilmeldt

Som afsender vil du naturligvis gerne have, at dine modtagere bliver hængende og fortsætter med at læse videre – og ikke afmelder sig dit nyhedsbrev. Derfor skal du altid sørge for at, indholdet er relevant og skaber værdi – for dem. Du skal forsøge at opfylde de behov, de har eller de behov, som de ikke vidste, de havde. Giv dem nogle fordele de kan bruge til noget, og ikke kun have fokus på salg.

Du kan i udarbejdelsen af dine nyhedsbreve have 80/20 reglen i tankerne. 80 % af tiden er dedikeret til at skabe værdi for modtageren, og de resterende 20 % til at sælge. Eller med andre ord: Sælg kun i hvert femte nyhedsbrev.

Gode måder, du kan give værdi til din modtager på:

 • Guides
 • Konkurrencer
 • E-bøger
 • Tips og tricks
 • Begivenheder
 • Artikler og viden
 • og lignende.

Sørg for at værdien gennemsyrer al kommunikation. Her tænker vi indhold, CTA-knapper, preheader, emnelinje mm. Men du kan også overraske modtagerne ved at vise nye måder de kan bruge det produkt på, som de har købt hos dig.

Send fx relevante tilbud baseret på køn eller giv fri fragt til de modtagere, der bor længere væk fra din(e) fysiske butik(ker). Det kan også gøres mere avanceret end det, men det kræver at du har flere data på dine modtagere og flere funktioner i dit e-mail marketingsystem. Og måske lidt ekstra arbejdstid til den, der skal stå for opgaven.

Det er med til at gøre dine nyhedsbreve langt mere relevante end før, og skaber en dybere relation til dine modtagere. Vær dog opmærksom på, at du i flg. GDPR skal kunne dokumentere, hvad du vil bruge de yderligere oplysninger til.

Tjek altid med en juridisk ekspert, så du er på den sikre side.

 

Og værdien som afsender…

Nu vender vi skuden og ser på den værdi, du som afsender skal stille skarpt på. Her er det afgørende, at du kender værdien af en ny tilmelding til dit nyhedsbrev (eller din kundeklub). Det er den såkaldte CLV (Customer Lifetime Value). Kort fortalt handler det om, at når du kender den værdi, så ved du også hvor mange ressourcer, du kan kaste efter din leadgenerering. Jo højere CLV, jo flere penge kan du bruge på at skaffe en ny tilmelding.

CLV er i sig selv et enormt emne, som vi her vil nøjes med at nævne vigtigheden af. Se evt. mere hos vores venner fra Subscrybe.

8. AI – produktanbefalinger baseret på din adfærd

Robotterne kommer er her! Artificial intelligence (AI) bliver en større og større del af vores hverdag, og du opdager knapt, du udsættes for det i dit sikkert travle liv. Når vi taler e-commerce og specifikt her e-mail marketing/marketing automation konkret, er det fx de intelligente produktanbefalinger vi taler om. Dem, der tager udgangspunkt i hvad du fx har klikket på i nyhedsbrevet og i webshoppen/på sitet.

Via læsernes digitale fodspor flette produkter automatisk ind, som modtageren har udvist interesse for – eller købt. Du kender det helt sikkert fra Amazon og Netflix, der var blandt de første til at basere præsentationen af indhold på hvad DU havde valgt tidligere.

I dag er det fx Raptor, Clerk.io og Hello Retail der står bag algoritmer, der efterhånden er ligeså hemmelige som Coca Cola’s opskrift fra 1886. Disse produktanbefalinger giver dine e-mail kampagner mere relevant indhold, der vil bl.a. give dig en bedre konverteringsrate, en højere retention rate (loyalitet) på dine kunder og en højere ROI på din e-mail marketingskampagner.

Typisk er det en eller flere af følgende produktanbefalinger vi ser anvendt:

 • Produkter relateret til den vare, der netop er lagt i kurven
 • Produkter, der er relevante i forhold til kundens købshistorik
 • Produkter, som andre kunder kigger på, søger efter, eller har købt
 • De mest populære produkter

Se eksempel herunder, hvor SPORT 24 har inkluderet netop populære produkter i en af deres automations.Se i øvrigt mere om produktanbefalinger.

Wrap up – så du bedre husker det

Sådan. Tak fordi du læste med, for nu er du bevæbnet med den viden, der skal til for at lave effektive nyhedsbreve. Du har fået vores bud på, hvad din template bør bestå af, og hvad du skal huske når vi stiller skarpt på selve indholdet.

Det er alt fra fx logo, footer, USP’ere til luft, dividers og design. Du har set en masse do’s and dont’s og fået vores bud på, hvordan du skal gå til dit indhold. Så nu handler det egentlig ‘bare’ om at komme i gang.

Hvad med fremtiden?

Når vi kigger i krystalkuglen, kommer teknologien som ventet til at forære os tonsvis af værktøjer og muligheder. AI og machine learning kommer til at blive en endnu større del af vores alles hverdag. Det være sig forudsigelse af det bedste udsendelsestidspunkt, bedste kanal, bedste segment osv.

Sjovt nok, så kommer fremtiden altid helt af sig selv. Det bliver spændende at se (og påvirke) hvor udviklingen går hen…

Vores (også din) opgave er så at bruge tech-mulighederne kombineret med indsigt i adfærd og statistik samt god fornuft til at skabe de bedste oplevelser for modtagerne – som jo er sagens kerne. Men lad os starte med at få ‘the basics’ helt i mål først. Det er din tur. Nu.

God arbejdslyst!

PS. Er du i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte os.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!