Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Alt du skal vide om e-mail marketing

30. jan, 2024 | Blog

Læsetid 19 minutter

E-mail marketing har længe været et must-have for de fleste webshops. Men efterhånden har flere og flere virksomheder i andre brancher også fået øjnene op for de mange fordele ved kanalen – og med god grund.  

For med e-mail marketing har du en billig og effektiv kanal, der hjælper dig med øge salget, komme tættere på dine kunder og øge kundeloyaliteten. Derudover kan du med e-mail automations ramme kunderne helt automatisk på de rigtige tidspunkter i købsprocessen. Dermed kan du bruge kanalen til at afdække alt fra brand awareness, til køb og genkøb. 

I dette blogindlæg guider vi dig igennem hvad e-mail marketing er, værdien af effektiv e-mail marketing, de bedste værktøjer, datagrundlaget for målrettede kampagner, analyse og optimering af konverteringer samt tendenser i 2024.

Værdien af effektiv e-mail marketing

Der er ingen tvivl om, at e-mail marketing kan være en yderst effektiv kanal, når man får knækket koden til de mange fordele. 

Et af de vigtigste årsager til at vælge e-mail marketing, som en del af dit marketingmix, er selvfølgelig den tårnhøje ROI. 

Ifølge en undersøgelse af e-mailplatformen, Litmus, ligger ROI’en for e-mail marketing i gennemsnit på 45:1 inden for e-commerce. Dette gør e-mail marketing til en af marketingdisciplinerne med højest ROI. 

Årsagen skyldes, at der ofte kun er to udgifter forbundet med marketingskanalen: Prisen for din licens i din e-mailplatform og prisen for din arbejdsindsats. Udover at der er tale om en billig kanal, kan udbyttet ofte være ekstremt værdifuldt i forhold til indsatsen. Læs mere omkring de mange fordele ved e-mail marketing nedenfor. 

Fordele ved e-mail marketing

Du sparer tid: Med e-mail automations, kan du sætte det meste af din indsats på autopilot, så du kan tjene penge, imens du fokuserer på andre opgaver 

Du øger kundeloyaliteten: Når du bruger kundens data til målrettede budskaber, kan du formå at ramme kunden på det helt rigtige tidspunkt i deres købsproces. Med e-mail marketing kan du dermed afdække hele kunderejsen fra brand awareness til genkøb 

Du kan personalisere dine budskaber: Med e-mail marketing har du flere effektive værktøjer til at skræddersy og personalisere indholdet målrettet mod dine kunder

Du ejer selv dine data: Med førstepartsdata (data du selv indsamler) afhænger du ikke af eksterne spillere som Facebook og Google, der bl.a. styrer spillereglerne og priserne for annoncering 

Lad systemet gøre arbejdet med automatiserede e-mails

Med e-mail automations har du hele tiden noget kommunikation, der kører automatisk og skaber omsætning.

Vores klare anbefaling er, at du opsætter de essentielle automations for at effektivisere din indsats: 

Velkomstflow: Det er essentielt for din e-mail performance, at du fanger modtagerens interesse fra start. Vent evt. med at fokusere på salg til senere i flowet, når du allerede har fået deres interesse. Giv derudover noget værdi fra start – rabatkoder, gratis viden eller gratis levering. Du kan læse vores tips til dit velkomstflow her

Tabt kurv: Indhent det ellers tabte potentiale med en af de bedstindtjenende typer af automations. Når kunden forlader webshoppen med varer i kurven, modtager de en e-mail, hvor de hurtigt kan vende tilbage til kurven. Husk at servicere kunden fremfor at stresse dem med budskaber som ”skynd dig inden der bliver udsolgt” – det virker utroværdigt og skader ofte mere end det gavner

Interessemail: Har kunden besøgt et bestemt produkt, brand eller kategori flere gange inden for en bestemt periode? Send en e-mail hvor du understreger dine USP’er som gratis levering over X-beløb, gratis retur osv.  Det handler om at eliminere den tvivl eller eventuelle spørgsmål, som kunden kunne have i forhold til at foretage det endelige køb.

Winback buyer: Kunden får en e-mail X-tid efter de har foretaget køb, uden at foretage et nyt køb. Fx til kunder, der ikke har handlet i 30, 45 eller 60 dage. Dette vil være med til at øge sandsynlighed for, at kunden foretager et genkøb.

Oprydningflow: Inaktive modtagere skader dit afsenderomdømme. Opsæt derfor et sunset flow, hvor du prøver at aktivere modtagere, der ikke har interageret med dine e-mails i X-periode (fx 60 dage). Lykkedes det ikke, slettes de automatisk X-tid efter de har modtaget e-mailen

De bedste værktøjer til e-mail marketing  

Det vigtigste værktøj til din e-mail marketing er selvfølgelig din platform. 

Selvom vi i Heyloyalty er lidt farvet i forbindelse med at vejlede om valg af e-mailplatform, anbefaler vi generelt, at du ser på din muligheder for at udnytte data fra din webshop i din e-mailplatform. 

Når det er på plads, kan du begynde at opstille de vigtigste kriterier for dig: Brugervenlighed, pris, mulighed for hurtig support, segmenteringsmuligheder, datasikkerhed, leveringssikkerhed osv. 

Derudover er det også værd at overveje, om din e-mailplatform kan integreres med andre systemer – fx dit CRM-system eller andre marketingsystemer.

 

Værktøjer til indsamling af nye potentielle kunder

 • Pop-ups på dit website: Du kan lave individuelle budskaber, der er relevante for den specifikke side, modtageren befinder sig på for at få flere tilmeldinger 

 • Konkurrencer: Et af de stærkeste værktøjer til leadgenerering er konkurrencer. Det er dog vigtigt, at præmien er relevant for dine produkter, virksomheden og den øvrige kommunikation. Dermed undgår du, at modtageren markerer de efterfølgende e-mails som spam eller afmelder

 • Afholdelse af events og webinarer: Adgangsbilletten er selvfølgelig modtagerens oplysninger 

 • Kundeklubber: Udover at du kan øge kundeloyaliteten, kan du blive klogere på kundernes adfærd, samtidigt med, at du har en direkte kanal til at kommunikere til kunderne. 

Værktøjer til fastholdelse af kundens interesse

 • Personlige produktanbefalinger: Modtageren forventer en personlig oplevelse. Heldigvis er der værktøjer, der kan gøre arbejdet for dig – herunder Raptor, Relewise, Helloreatail og Clerk 

 • Gamification: Konkurrencer skaber positive følelser som forventning, glæde og spænding. Du kan både bruge det til at indsamle nye kontakter og til aktivering af eksisterende modtagere. Du kan bl.a. bruge Playable til at integrere gamification i din e-mail marketing  

 • A/B splittest: I de fleste e-mailplatforme kan du køre splittest på dine kampagner. Du kan bl.a. opsætte testen således, at udgave 1 udsendes til en procentandel, og udgave 2 udsendes til samme andel.  Derefter udsendes vinderkampagnen til resten. Det er dog meget vigtigt, at du kun tester på én ting ad gangen – fx emnelinje, timing, afsendernavn, billede, eller produkter, ellers er det svært at afgøre hvilke elementer, som rent faktisk fungerede bedst.  

Værktøjer til design og layout 

 • E-mailskabelon: Med en god skabelon skal du ikke starte forfra, hver gang du laver en e-mail. Samtidig sikrer den et ensartet design og giver en bedre oplevelse for modtageren. Læs vores tips til e-mailskabeloner her 
 • Countdowns: Med nedtællinger understøtter du urgency, der er et af de stærkeste værktøjer til at få modtageren til at reagere her og nu. Du kan bl.a. bruge Sendtric til at indsætte countdowns i dine e-mails

Sådan skaber du målrettede e-mailkampagner

  Når du målretter dine e-mailkampagner, sørger du for, at den enkelte modtager får mere relevant indhold. Og det betyder, at de er mere tilbøjelige til at reagere på dine budskaber. 

  For at du kan sende målrettet og relevant indhold til dine modtagere, er dit stærkeste værktøj segmentering. Det er selvfølgelig ikke segmenteringen i sig selv, der automatisk giver relevant indhold til modtageren. Det er din evne til at inddele dit indhold i forskellige grupper og tilpasse budskabet til forskellige segmenter. 

  Generelt inddeler vi segmenter til e-mailkampagner ud fra:

  • Stamdata: Fx køn, alder, bopæl, valg af interesser osv. 
  • Adfærd med e-mails: Fx modtagere, der har klikket på en given kampagne, eller har åbningsrate over X  
  • Købsdata: Fx modtagere, der har købt et bestemt -produkt, eller har handlet X-antal gange 
  • Onsite adfærd på din hjemmeside: Fx modtagere, der har besøg en given side X-antal gange inden for en bestemt periode 

  Vores helt klare anbefaling er, at du inddeler din modtagerliste(r) i relevante segmenter ud fra dine produkter/services, dine forskellige kundetyper og og din kommunikation. Når du har gjort det, kan du enten lave forskellige udgaver af dine e-mailkampagner, der er tilpasset de forskellige segmenter, eller du kan vælge at inkludere/ekskludere bestemte segmenter fra dine kampagner.

  For at komme i mål med ovenstående, er det selvfølgelig en forudsætning, at du har den rette mængde data. 

  Ift. modtagerens stamdata bør du overveje, hvor meget du vil indsamle ved tilmelding. Jo flere felter man skal udfylde, jo færre tilmeldinger, da det vil kræve mere af brugeren (som udgangspunkt). Derfor kan du med fordel spørge om de vigtigste oplysninger først og derefter sende en velkomstmail med mulighed for at udfylde flere informationer. Her kan du gøre opmærksom på, at modtageren vil opleve mere relevant indhold, hvis de udfylder felterne. 

  Et eksempel blandt vores egne kunder er et dansk resort, der sender forskellige nyhedsbreve, der bl.a. omhandler spa, golf og gastronomi. Da kommunikationen inden for de forskellige områder er meget forskellige, får modtageren selv mulighed for at afkrydse deres interesser ved tilmeldingen. Den efterfølgende kommunikation afhænger dermed af, hvad de selv har valgt.   

  Modtagerens adfærd med dine nyhedsbreve er ofte standarddata i de fleste e-mailplatforme. Derfor behøver du som udgangspunkt ikke at gøre noget for at få adgang til disse data. 

  For at få adgang til modtagerens købsdata, kræver det, at din e-mailplatform er integreret med din webshop. De fleste e-mailplatforme til e-commerce har integrationer til de største webshopsystemer. Hvis dit webshopsystem ikke er direkte integreret med Heyloyalty, kan du bl.a. få adgang til dataet ved at indsætte vores Heycommerce-script på dit website. Driver du samtidig en fysisk butik, skal der være en integration til dit CRM-system eller direkte koblet op med dit POS-system. Du kan læse mere om marketing automation for retail-virksomheder her

  Vores Heycommerce-script giver dig samtidig adgang til modtagerens onsite adfærd på din hjemmeside – og det er essentielt for at kunne sende e-mail automations som tabt kurv, produkt- og kategoriinteresse-mails. For at få adgang til købsdata og onsite adfærd, skal der være en cookieparring. Det betyder helt konkret bare, at modtageren skal være tilmeldt dit nyhedsbrev og klikke i mindst én e-mail – dermed kan systemet genkende modtageren ud fra deres cookie-ID i browseren. Du kan bl.a. opnå dette klik i din velkomstmail.

  Analyse og optimering af e-mailkonverteringer

  For at kunne optimere på dine e-mailkonverteringer, er det vigtigt at have styr på, hvordan dine e-mails generelt klarer sig. Udover at kan din generelle e-mail performance har indflydelse på dine konverteringer, kan det samtidig have betydning for, hvor mange der ser og interagerer med dine e-mails i fremtiden. Derfor er det vigtigt at analysere og evaluere på din indsats, så du har bedre forudsætninger for at optimere. 

  Nedenfor kan du få et overblik over relevante metrics, du kan bruge til at analysere din e-mail marketing, og hvordan du kan optimere de forskellige områder.  

   

  Åbningsraten

  Åbningsraten fortæller, hvor stor en procentdel af modtagerne, der har åbnet e-mailen. Og så alligevel ikke helt. Siden iOS 15-opdateringen i 2021 begyndte Apple at præåbne e-mails for nogle brugere. Dvs. at mailappen på iPhone allerede har åbnet e-mailen, før modtageren overhovedet ved, at den eksisterer. Det betyder for dig, der arbejder med e-mail marketing, at åbningsraten ikke længere er lige så troværdig. Det betyder dog ikke, at du skal afskrive denne metric helt. Du kan stadig bruge åbninger ift. at finde ud af hvilke modtagere, der i hvert fald ikke har åbnet e-mailen. Åbningsraten er samtidig oplagt til at vurdere din emnelinje og preheader. På trods af at de fremstår højere end de reelt set er, kan du stadig sammenligne åbningsraterne på tværs af kampagner og automations. 

   

  Klikraten

  Klikrate er et udtryk for, hvor stor en procentdel af dine modtagere, der har klikket i e-mailen. Klikraten kan både måles som CTR (click through rate) ud fra antal kliks ift. antal modtagere, eller som CTOR (click through open rate) ud fra antal kliks ift. antal åbninger. Sidstnævnte har den fordel, at den giver et bedre indtryk af, hvordan du lykkedes med indholdet i din e-mail. Hvor åbningsraten fortæller om din evne til at lave emnelinjer, er klikraten baseret på din evne til at dirigere modtageren videre fra indbakken og ind på dit website – og det afhænger selvfølgelig af dit indhold. 


  Konverteringsraten

  Konverteringsraten dækker over antallet af modtagere, der har handlet på baggrund af din e-mailindsats. Der kan både være tale om køb, tilmeldinger til events, bookinger osv. Konverteringsraten udregnes ved at tage antallet af konverteringer på baggrund af e-mailen divideret med antallet af modtagere. Hvis du ikke kan se konverteringsraten direkte i din e-mailplatform, kan du bruge andre tracking-redskaber til at se, hvor mange konverteringer, der kommer fra dine respektive e-mailkampagner og automations. Det kan fx være gennem Google Analytics eller Matomo


  Afmeldingsraten

  Afmeldingsraten giver dig indblik i antallet af afmeldinger (ofte i procent ift. antal modtagere) enten pr. e-mailkampagne, e-mail automation eller totalt set i din e-mailindsats generelt. 

  En høj afmeldingsrate kan enten være et udtryk for, at modtagerne ikke har været klar over, hvad de har tilmeldt sig, at du har en for høj frekvens ift. antal udsendelser, eller at dit indhold bare ikke har vækket deres interesse. Vores helt klare anbefaling for at minimere din afmeldingsrate er derfor, at du er 100 % ærlig omkring, hvad modtagerne kan forvente ift. indhold og frekvens, når de tilmelder sig. 

  Hvis du har perioder, hvor du skruer op for frekvensen af e-mails – fx under tilbudsperioder som Black Week – bør du give modtageren mulighed for midlertidigt at afmelde sig den øgede mængde e-mails. På den måde sørger du for, at din afmeldingsrate ikke stiger i takt med, at du sender alle dine gode tilbud ud. Det gavner både dem, der ønsker at modtage dine tilbud og dem, der ikke ønsker at modtage dem.  


  Spamraten

  Spamraten giver dig et overblik over antallet af modtagere, der har markeret en af dine e-mails som spam.  

  Ligesom med afmeldingsraten, bør du her fokusere på ærlighed, når modtageren tilmelder sig. En høj spamrate kan være et udtryk for, at modtagerne ikke har vidst, hvad de har sagt ja til, da de tilmeldte sig. Her er det vigtigt at understrege, at du ikke skal indsamle kontakter for enhver pris. Der er nemlig visse metoder til indsamling af kontakter, der kan øge spamraten – herunder konkurrencer med produkter, der ikke er relevant for din forretning. 

  Når din spamrate er for høj, sender e-mailklienterne flere og flere af dine e-mails i spammappen i fremtiden. Ifølge Gmails 2024 guidelines bør din spamrate helst være under 0,10 % som bulk sender – og den må maks være 0,30 %.  

  Du bør derfor håndtere spamklager, ved at opsætte en automation, der enten fjerner modtagere direkte, når de markerer en e-mail som spam, eller ved at forsøge at vinde deres tillid tilbage med en winback e-mail først. 

   

  Soft bounce og hard bounce

  Soft bounce og hard bounce kan bruges til at vurdere leveringsevnen af dine e-mails. Et soft bounce er en midlertidig fejl, der gør, at modtageren ikke får din e-mail. Det kan fx være en fyldt indbakke ved modtageren. Et hard bounce er derimod en permanent fejl som fx kan skyldes, at e-mailadressen er forkert. Derfor bør du fjerne kontakter, der er markeret som hard bounces, da der ikke er chancer for, at du kan levere til den pågældende e-mailadresse hverken nu eller i fremtiden. Hvis du generelt har mange bounces, er det et udtryk for en dårlig leveringsevne – og det bør du selvfølgelig forholde dig til, inden det skader dit afsenderomdømme. 

   

  Tilmeldingsraten

  Tilmeldingsraten giver udtryk for, hvor god du er til at skaffe nye leads og kontakter til dine lister. Det er en klar fordel at holde øje med denne metric kontinuerligt, og bruge den til at vurdere dine forskellige leadgenereringsindsatser. Hvis du har forskellige lister, kan du samtidig se på udviklingen i tilmeldingsraten på de individuelle modtagerlister. 

  Optimering af dine e-mails

  En af Danmarks førende e-maileksperter, David McNally fra Ubivox, plejer at sige, at der er tre parametre, der afgør om modtageren åbner din e-mail: Timing, tillid til dig som afsender og din emnelinje. Hvis blot en af de tre fejler, vil modtageren ikke åbne din e-mail. 

  Timingen kan være en spøjs størrelse, når man arbejder med e-mail marketing. Hvis det perfekte tidspunkt eksisterede ville alle konkurrenterne også bruge det samme tidspunkt, og så ville det ikke være perfekt særlig længe. Du skal som udgangspunkt forsøge at ramme tidspunkter, hvor modtagerne er aktive i e-mailindbakken og hvor konkurrencen om pladsen i indbakken ikke er så høj. Dette vil ofte afhænge af, om du befinder dig inden for B2B eller B2C handel. Når du arbejder inden for B2C, er dine modtagere formentlig mest aktive i frokostpausen eller om aftenen, når børnene er puttet. De læser i højere grad deres e-mails på telefonen.

  Arbejder du derimod inden for B2B, er det mere oplagt at ligge øverst i indbakken, når modtageren møder ind på arbejde og tænder computeren. Så det kedelige svar ift. at finde den rigtige timing er: Eksperimentér med forskellige tidspunkter og undersøg hvad der virker bedst for dig og dine modtagere. Du kan fx arbejde med A/B splittests på afsendelsestidspunktet for udvalgte kampagner og evaluere på resultaterne. 

  Modtagerens tillid til dig som afsender er først og fremmest baseret på, at de kan genkende dig. Derfor bør du tænke over dit afsendernavn. Det er umiddelbart 3 tilgange til afsendernavnet:

  1. Brug virksomhedens navn.
  2. Brug en persons navn kombineret med virksomhedens navn for at personliggøre det.
  3. Brug udelukkende en persons navn. 

  I Heyloyalty bruger vi ofte tilgang 2 – fx ”Martin fra Heyloyalty”. På den måde viser vi, at det er Martin, der skriver til dig, samtidig med at man hurtigt ved, hvor han skriver fra.  

  Udover afsendernavnet er tilliden også baseret på tidligere e-mails. Hvis modtageren tidligere har åbnet en e-mail og er blevet skuffet, minimerer det chancerne for, at de åbner en e-mail i fremtiden. 


  Emnelinjen har ét formål: At fange modtagerens interesse og give en smagsprøve på indholdet (uden at være clickbait). Det kan du bl.a. gøre ved at skille dig ud for de andre emnelinjer i indbakken. Samtidig bør du også overveje længden. I desktopformat kan modtageren se op til 60 tegn, hvor mobile enheder er begrænset til 20-37 tegn. Derudover er der nogle redskaber, du kan bruge, til at gøre din emnelinje mere effektiv:

  • Brug urgency – fx ”Slå til inden midnat” 
  • Brug scarcity – fx ”Kun 10 tilbage” 
  • Undgå generiske formuleringer 
  • Brug tal – fx størrelse på rabat
  • Brug modtagerens navn
  • Brug relevante emojis 

  Andre tips til optimering af dine e-mails:

  • Skriv personligt: Du er et menneske, der skriver til et andet menneske. Det skal modtageren kunne mærke. Undgå ”os” og ”man” formuleringer – tal i stedet direkte til modtageren. Du kan læse vores tips til personalisering af e-mails her

  • Hold dig til ét budskab pr. e-mail: Det er ofte bedre at sende 1-2 e-mails om ugen med individuelle budskaber end at sende én lang e-mail 1 gang om måneden. Dette gør det langt nemmere at vurdere, hvilken type af content som performer bedst. Derudover slipper du  for at sende en væg af tekst, som ofte får modtageren til at lukke e-mailen hurtigt igen. Samtidig kan modtageren nemmere navigere i hvilke e-mails, der er relevante for dem, når du holder dig til ét budskab

  • Send jævnligt e-mailkampagner og nyhedsbreve: Generelt er automations gode til at hjælpe med at spare tid og sælge flere produkter. Men deres performance afhænger af, at du har fat i modtagerens interesse. Og det gør du gennem interessante nyhedsbreve, så du er i modtagerens top-of-mind. Samtidig har en god leveringsevne af nyhedsbreve direkte indflydelse på leveringsevnen af dine automations

  • Segmentér og målret dine kampagner: Vi behøver vist ikke at understrege vigtigheden af segmentering igen, men et klart mål med optimeringen med dine e-mails bør altid være: Hvordan kan jeg give modtageren en mere personlig og relevant oplevelse?

  Tendenser inden for e-mail marketing i 2024

  Større fokus på relevans 

  Engang skulle man som e-mail marketeer blot undgå nogle bestemte buzzwords for ikke at ryge i spammappen. Nu handler spam i højere grad om relevans. Modtagerne er blevet mere kræsne, og det stiller større krav til dit indhold. For at komme spam til livs gør e-mailklienterne i dag meget mere for at vurdere dit afsenderomdømme. 

  Senest har Gmail offentliggjort deres 2024 retningslinjer med 3 konkrete områder, du skal have styr på for ikke at ryge i spammappen. 

  1. Verificer din afsendermail
  2. Gør det nemt af afmelde dit nyhedsbrev
  3. Sørg for at sende indhold som modtageren interagerer med og ikke markerer som spam 


  Du kan læse mere om, hvordan du bør forholde dig til Gmails 2024 retningslinjer her.

  Når du fokuserer på at aktivere modtagerne i højere grad, er det samtidig vigtigt, at du dropper no-reply afsenderen. Når modtageren ikke kan besvare din e-mail, giver det minuspoint hos e-mailklienterne. Samtidig er modtagernes besvarelser på dine e-mails en nem måde at øge interaktionen og få pluspoint. 

   

  Modtagerne forventer personalisering 

  En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at personalisering er et af de vigtigste områder for netbutikker i 2023. Det er nemlig det, forbrugerne efterspørger. Og e-mail marketing er ingen undtagelse. Heldigvis er en af de helt store fordele ved e-mail marketing, at du har rigtig mange muligheder for personalisering, netop fordi der er  mulighed for at indsamle utrolig meget data på den enkelte modtager. Derfor ser vi, at e-mails bliver mere og mere personaliseret hvilket også betyder, at dine modtager også forventer, at du fokuserer på det. Du kan læse mere om personalisering af e-mails i vores blogindlæg.

   

  Udnyt fordelene ved førstepartsdata 

  I forlængelse af ovenstående punkt, ser vi en tendens med, at virksomheder i højere grad fokuserer på førstepartsdata – altså data du selv har indsamlet og selv ejer. Fordelene ved førstepartsdata er bl.a., at du selv styrer spillereglerne. Ved annoncering  på Facebook og Google bruger du tredjepartsdata. Her er der andre, der styrer spillereglerne. De kan derfor ændre priser og begrænse dine muligheder. Hver gang, der sker ændringer, skal du forholde dig til dem. Apple har allerede begrænset adgang til deres brugeres data, og i løbet af 2024 kommer vi bl.a. til at se, hvordan Google udfaser tredjepartscookies. Jo flere begrænsninger de præsenterer, jo vigtigere er det, at du begynder at fokusere mere på dine egne data. E-mail marketing er netop en stærk kanal til at indsamle disse data og bruge dem aktivt.

   

  Flere muligheder for at spare tid med AI 

  Kunstig intelligens bliver mere og mere udbredt inden for marketing og dette gør sig også gældende i arbejdet med e-mail marketing. 

  Inden du begynder at springe ud i at få forskellige former for AI til at lave dine nyhedsbreve for dig, er det vigtigt at spørge dig selv, hvad du gerne vil opnå med kanalen. 

  Der kan nemlig være mange grunde til, at modtageren har valgt at følge med i dit nyhedsbrev. Hvis det bare handler om at få de bedste rabatter her og nu, giver det umiddelbart god mening at lave dine tekster i fx ChatGPT. Netop for at du kan spare tid og sende de gode tilbud ud så hurtigt som muligt. 

  Det er dog vigtigt at overveje, at generiske formuleringer ofte kan få spamlamperne til at blinke hos e-mailklienterne. For at minimere risikoen for at dette forekommer, hvis du gør brug af ChatGPT, bør du give den så mange instrukser og informationer som muligt. Derudover er det vigtigt, at du holder øje med, om det skader dine e-mails’ performance. Hvis det ikke er tilfældet, giver det jo god mening at bruge værktøjer, der kan hjælpe dig med tidsoptimering.

  Her kommer et par områder, hvor du kan gøre brug af ChatGPT uden at gå på kompromis med din personlige tone-of-voice i dine e-mails:

  • Til brug for korrektur – det kan være nemt at misse tastefejl. 
  • Udarbejdelse af konkrete og meget specifikke emnelinjer. 
  • Udarbejdelser af små tekststykker – indsæt fx fordelene ved at produkt, og få maskinen til at give sit bud på en god salgstale. Korrigér derefter ud fra din egen måde at skrive på for at sikre den rette tone-of-voice.
  • Nedskæring af tekst – hvis du har for meget tekst, kan du bede om hjælp til at minimere ønskede antal af tegn. 

   

  Sådan hjælper Heyloyalty dig med at komme i gang 

  Heyloyalty er for dig, der vil have en brugervenlig e-mailplatform med mulighed for at lave alle de relevante automations med hurtig dansk support. 

  Inden du får adgang til Heyloyalty, tilbyder vi en gratis, uforpligtende 1-til-1 samtale, hvor du får en rundvisning i vores platform. Her kan vi samtidig gennemgå, hvordan vi kan skabe værdi for lige præcis din virksomhed. Hvis du selv vil prøve kræfter med platformen efterfølgende, får du mulighed for det, ganske gratis – også helt uforpligtende. Prøv vores demo gratis her

  Derefter finder vi sammen den rigtige løsning til din virksomhed. Måske har du brug for hjælp til flytning af lister, oprettelse af segmenter, udarbejdelse af e-mailskabeloner eller andet. Dette kan vi hjælpe med!

  Hvis din tid er knap, tilbyder vi derudover Managed Solution forløb, hvor vores e-mail marketing specialister kan hjælpe med idégenerering, strategisk sparring eller eksekvering af konkrete opgaver.

  Du har selvfølgelig også mulighed for at starte op uden vores vejledning, dette er helt op til dig. Vores support er stadig til rådighed på telefonen alle hverdage, hvis du løber ind i udfordringer.

  Heyloyalty blog

  Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!