Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

8 tips til Black Friday: Sådan forbereder du din e-mail marketing

29. aug, 2022 | Blog

Læsetid 11 minutter

Sådan bliver du klar til Black Friday

De fleste, der arbejder med e-commerce ved hvor vigtig Black Friday er. Desværre er der mange, der kommer lidt for sent i gang med at forberede deres e-mail marketing og marketing automation til denne dag, og dermed går de glip af de mange fordele – fx øget salg, mere personaliseret kommunikation og tidsbesparelser. Men det skal selvfølgelig ikke ske for dig. 

Derfor har vi lavet følgende guide med 8 tips, så du har mulighed for at opsætte de rigtige automations og kampagner i god tid. Dermed kan du fokusere på alle dine andre opgaver, når vi kommer til Black Friday, fredag d. 25. november. 

1

Indhent særskilte permissions til Black Friday

Et godt sted at starte er at se på dine lister og den data, du har tilgængelig på dine modtagere. Vi anbefaler, at du opretter et nyt felt på din eksisterende liste med “Black Friday” og så segmenterer du på det felt – du kan eksempelvis udsende en eller flere kampagner, hvor modtageren har mulighed for at tilmelde sig til dit Black Friday segment. Fordelen ved at oprette et felt på din eksisterende liste er, at du bevarer den data, du allerede har på dine eksisterende nyhedsbrevsmodtagere og dermed har mulighed for at belønne dine loyale kunder. Alternativt kan du oprette en særskilt liste.

Men hvorfor er det overhovedet en god idé, at indsamle en særskilt permission til dine Black Friday kampagner?

Det er det, fordi mængden af e-mails i modtagerens indbakke er højere end normalt. Derfor er det god kundeservice, hvis dine trofaste nyhedsbrevsmodtager har mulighed for at til- eller fravælge den øgede aktivitet. Derudover vil du også have nogle gode kvalificerede leads, som alt andet lige er mere købsparate.

Indsamler du nye leads med budskabet om, at modtage dine særlige Black Friday tilbud, skal du naturligvis huske, at du i samme ombæring skal bede om permission til at sende dem dine almindelige nyhedsbreve efterfølgende. 

Mangler du hjælp til at opsætte de rigtige automations, e-mail skabeloner eller blot en gennemgang af din Heyloyalty-konto til Black Friday? 

1. Klik på knappen og udfyld formularen. 

2. Lad vores e-mail specialister hjælpe dig at med blive forberedt til Black Friday. 

3. Vær klar til Danmarks største e-handelsdag! 

2

Få styr på din dataindsamling

Black Friday er typisk et event, der giver god anledning til at få indsamlet en masse nye leads.

Og her er data som altid essentielt for dit marketingarbejde. Derfor SKAL du have styr på, hvilken data du har brug for – og hvilken data du reelt kan indsamle med dit setup på et senere tidspunkt. Hvilke data du har brug for, afhænger naturligvis af din forretning og din strategi.

Derudover afhænger det også af, hvor meget data din webshop automatisk sender ind i dit marketing automation-system.

Nogle af de data vi kan anbefale dig at indsamle er:

 • Reference: Hvor kommer dine leads fra? En pop-up, Facebook, fysisk butik etc.
 • Mobilnummer: Hvis du vil sende SMS’er til dine modtagere. Hvis du er i tvivl om, hvorfor det er en god idé kan du læse SMS-marketing her.
 • Interesser: For at kunne sende endnu mere relevant indhold
 • Købshistorik: Så som sidste købsdato, gennemsnitlig ordrestørrelse og totalt forbrug
 • Onsite adfærd: Det er her det for alvor bliver interessant med marketing automation. For at kunne indsamle adfærd kræver det, at du har et trackingscript på dit site. Det kunne eksempelvisvære vores Heycommerce løsning
3

Brug forskellige kanaler til leadgenerering

Hvordan får du fat i disse nye sign-ups til din Black Friday liste?

Det kan gøres på flere forskellige måder. Det oplagte er at opsætte en pop up på din hjemmeside, hvor de kunder der allerede besøger dit site, har mulighed for at takke ”ja” til alle dine gode tilbud på Black Friday. Hertil kan du med fordel anvende vores Heyoverlay modul.

En anden mulighed kan være at lave Lead Ads via Facebook og Instagram. Du kan fx vælge at dine nyhedsbrevsmodtagere får adgang til alle de gode tilbud før alle andre; på denne måde føler de sig eksklusive, og det giver dem incitament til at signe up.

Og så er der gamification.

Gamification er et fantastisk værktøj til at få antallet af dine nyhedsbrevsmodtagere til at vokse ganske betragteligt. Herudover kan gamification også i den grad give din omsætning et boost, hvis du eksempelvis udlover en rabatkode til dine nyhedsbrevsmodtagere, som de kan anvende på Black Friday.

Her kan du anvende Playable eller Scratcher alt efter dit behov. Begge løsninger har en dirkete integration til Heyloyalty.

 

4

Husk velkomstflows

Det er altid en god idé at byde nyhedsbrevsmodtageren velkommen. Velkomstmailen er generelt den e-mail, der får flest åbninger, når man arbejder med e-mail marketing. Og så har den et 8 gange så stort salgspotentiale sammenlignet med øvrige e-mails. Du kan læse mere om velkomstmailen i vores guide til et interessant velkomstflow.

I den første velkomstmail er det en god idé at forventningsafstemme med dine modtagere; vær ærlig omkring den mængde af e-mails, du har tænkt dig at sende op til Black Friday.

Fortæl også om dine USP’er, og husk at bruge din viden om dine kunder, til at få dem til at klikke i e-mailen. På den måde har du sikret dig, at du kan bruge dine adfærdsbaserede automations til at sende de helt rigtige e-mails på Black Friday. Hvis en pågældende modtager ikke har klikket på et af dine links, er der nemlig ikke en cookie-parring, der kan sende vedkommendes data frem og tilbage.

Send også gerne en opdateringsautomation, hvor kunden kan fortælle dig, hvilke produkter de interesserer sig i, deres køn eller fødselsdato; hvad end du kunne finde på at bruge, til at segmentere til Black Friday. Jo mere relevant, jo mere salg!

5

Lav en prelaunch-kampagne

Nu har du styr på dine modtagere, dine data, din leadgenerering og dit velkomstflow, men der er stadig et par ting du skal være opmærksom på, inden du når til Black Friday.

Landing page til kampagnen

Det kan være en fordel at have tilbuddene på en separat side, da det giver dig større mulighed for at arbejde med dine adfærdsbaserede automations, som fx kategoriinteresse.

Når du laver din tilbudsside, kan du med fordel gøre det nogle dage i forvejen, og blot ”skjule” tilbuddene, men løbende give besøgende mulighed for at se sneak peaks.

Du kan med fordel give dine loyale nyhedsbrevsmodtagere eksklusiv, tidlig adgang til denne landing page. Kunderne elsker at føle unikke og er langt mere tilbøjelige til at være interesserede, når de ved, at de også får noget den anden vej. På denne måde sikrer du bedre, at dine nyhedsbrevsmodtagere placerer deres ordre på din webshop og ikke hos konkurrenten.

Vi anbefaler, at du giver VIP-adgang dagen før Black Friday, og så husk lige at sende dem en reminder 4-6 timer inden deres eksklusive adgang lukker. På den måde giver du modtagerne flere muligheder for at købe, inden adgangen åbnes for alle. Og du er bedre sikret, at deres Black Friday køb bliver foretaget på din shop.

Overvej rabatkoder i din prelaunch-kampagne

Du kan med fordel anvende unikke rabatkoder til at give dine nyhedsbrevmodtagere “early access” til dine Black Friday tilbud. På den måde behøver du ikke lavet et “skjult” område eller en seperat landing page, men blot lade dine nyhedsbrevsmodtagere købe de varer, du alligevel kører kampagner på til Black Friday før alle andre. Her kan du med fordel anvende Heyloyaltys vouchermodul.

Kampagner før Black Friday

I ugerne op til Black Friday er det oplagt at sende relevante kampagner til dine modtagere. De skal varmes op, så de ved, at det er din shop, de skal handle på i kampens hede. Og du skal derfor også sørge for, at du er top of mind.

Til dine individuelle kampagner, anbefaler vi at du anvender segmentering, til at ramme præcis de kunder du ønsker, ud fra den givne kampagne og de informationer, du har på dine nyhedsbrevsmodtagere.

Fortæl dine nyhedsbrevsmodtagere om:

 • Tidspunktet for dine Black Friday tilbud (lav evt. en countdown)
 • Størrelsen på de rabatter du planlægger at give
 • Hvilke kategorier der kommer til at være en del af tilbuddet
 • Oplys gerne om de begrænsninger du har på dine tilbud – eksempelvis antal stk. Knaphed og begrænsning er et psykologisk greb, der virker hver gang
6

Udsend relevante kampagner

Hvilke Black Friday kampagner og nyhedsbreve, er det så der virker?

Det gør lige præcis alle dem, der er relevante for dine kunder. Hertil skal du bruge dine data og segmentere på dit indhold. Og så er der selvfølgelig modtagerens adfærd, som er alfa omega for relevans, når du sender automations baseret på lige præcis den eller de varer, som dine enkelte nyhedsbrevsmodtagere har kigget på.

Når kampen om kunderne skal vindes, skal du naturligvis også gøre brug af nyhedsbreve. Men husk på, at der er kamp om kunderne, da mailindbakkerne bugner på denne tid på året.

 

I dine nyhedsbreve til Black Friday kan du med fordel:

 • Lave en countdown til, hvornår det går løs
 • Give VIP adgang til dem, der har givet dig deres mailadresse og lade dem komme foran i køen om de gode tilbud. Anvend eksempelvis rabatkoder til at give VIP adgang.
 • Brug knaphed som et greb til, at det er nu dine kunder skal slå til, hvis de vil have fingrene i dine tilbud

Og så kan du med fordel overveje følgende:

 • Overvej flere kommunikationskanaler end e-mail.
  • Push-beskeder vil fange dine kunders opmærksomhed, når de er online og ikke nødvendigvis på dit site (kræver særskilt permission). Og så er de kun ét klik væk fra at besøge din shop.
  • SMS er også et populært medie i dagene op til og på selve Black Friday. Så har du permission og en platform, der understøtter SMS, kan det være en god kanal, hvis du vil sikre, at netop dit budskab bliver set. Bliv klogere på hvorfor SMS-marketing er en stærk kanal i samspil med din e-mail marketing indsats.
 • Brug hele ugen, hvis du kan. Sørg for at kommunikere hele ugen op til Black Friday, så kunderne på forhånd er informeret om de gode tilbud, der kommer fra dig. Og husk at anvend flere kommunikationskanaler og overvej at give dine bedste kunder VIP adgang til dine tilbud.
  7

  Sørg for at have opsat de rigtige automations

  Sideløbende med dine individuelle kampagner, skal du huske at arbejde med dine automations. Her anbefaler vi blandt andet, en tabt kurv-mail samt produkt- og kategoriinteresse-mails.

  Med en tabt kurv, kan du i gennemsnit hente +10 % af den ellers tabte omsætning tilbage.

  En produktinteresse bliver udløst og sendt ud til en nyhedsbrevsmodtager, når vedkommende har kigget på et produkt x gange inden for y dage. Det er altså dermed en højrelevant e-mail, da det er en specifik vare, som din nyhedsbrevsmodtager i den grad har udvist interesse for. Og netop på en dag som Black Friday vil sådanne kunder være mere tilbøjelige til at afslutte købet.

  Kategoriinteressen fungerer på samme måde; her er det blot en hel kategori der er blevet kigget på, i stedet for et specifikt produkt. 

   

  Har du mulighed for at opsætte de rette automations til Black Friday med din nuværende platform?

  Tryk på linket nedenfor, og få adgang til Heyloyalty.

  8

  Kommunikér til dine Black Friday kunder efter de har foretaget køb 

  Alle ovenstående automations skal du naturligvis altid have aktive – også efter Black Friday. Men husk lige, at automations også kræver en permission og skal fremgå af dine betingelser.

  Nedenfor giver vi dig et par eksempler på automations, der er super effektive til at få dine kunder tilbage til din shop. For de nye kunder, du forhåbentlig har skaffet dig til Black Friday, skal jo gerne fastholdes og blive til loyale kunder, der køber igen og igen.

  Winback

  Winback er en effektiv automation, som du kan sende til kunder, der tidligere har foretaget et køb, men ikke foretaget et nyt køb i x periode – det kunne fx være i 60 dage (intervallet bestemmer du selv). På denne måde får du mulighed for at genaktivere disse kunder og øge konverteringen.

  Det samme gælder med besøgende på din hjemmeside; er det fx over 30 dage siden de sidst har besøgt dig, kan du sende dem en e-mail, og huske dem på, at din shop stadig eksisterer og dermed få dem til at konvertere.

  Husk evaluering

  På den anden side af Black Friday-weekenden er det også vigtigt at du evaluerer på dine kampagner og automations; hvordan gik det egentligt?

  Du kan blandt andet kigge på hvor mange automations der er sendt, samt deres omsætning. Det samme kan gøres med de manuelle kampagner. Kig på klikraten og købskonverteringen, og tjek dine trafikkilder. Alle disse tal kan give dig en indikation af, hvordan indsatsen har været, samt hvor dit fokus skal ligge næste år.

  Er du kommet helt hertil, så burde du være rustet til at komme godt i gang – og i mål – med al din e-mail markedsføring i forbindelse med Black Friday.

  Opsummering af de 8 tips

  1. Indhent særskilte permissions til Black Friday 

  2. Får styr på din dataindsamling 

  3. Brug forskellige kanaler til leadgenerering 

  4. Husk velkomstflow 

  5. Lav en prelaunch-kampagne 

  6. Udsend relevante kampagner 

  7. Sørg for at have opsat de rigtige automations 

  8. Kommunikér til dine Black Friday kunder efter de har foretaget køb 

   

  Mangler du hjælp til at blive forberedt til Black Friday?

  Heyloyalty blog

  Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!