Udnyt Black Friday og beløn dine bedste kunder

13. oktober 2021 | Blog

Læsetid: 10 minutter

Sådan bliver du klar til Black Friday

Black Friday venter lige om hjørnet. Man skulle måske ikke tro det, men hvis du skal nå i mål med dine e-mailkampagner og automations inden den 26. november, så skal du i gang nu.

Der ligger uanede muligheder for at skabe omsætning til årets Black Friday, men det kræver lidt arbejde for at nå derhen. I dette blogindlæg tager jeg dig igennem forberedelserne fra ende til anden, så du bliver bedst klædt på til Black Friday.

Indhent særskilt permission til Black Friday

Et godt sted at starte, er at se på dine lister og den data, du har tilgængelig på dine modtagere. Vi anbefaler, at du opretter et nyt felt på din eksisterende liste med “Black Friday” og så segmenterer du på det felt. Fordelen ved at oprette et felt på din eksisterende liste er, at du bevarer den data, du allerede har på dine eksisterende nyhedsbrevsmodtagere og dermed har mulighed for at belønne dine loyale kunder. Alternativt opretter du en særskilt liste.

Men hvorfor er det overhovedet en god idé, at indsamle en særskilt permission til dine Black Friday kampagner? Det er det, fordi mængden af mails er højere end normalt og derfor er det bare god kundeservice, at det er noget, jeg som din trofaste nyhedsbrevsmodtager har mulighed for, at til- eller fravælge. Derudover vil du også have nogle gode kvalificerede leads, som alt andet lige er mere købsparate.

Indsamler du nye leads med budskabet om, at modtage dine særlige Black Friday tilbud, skal du naturligvis huske, at du i samme ombæring skal bede om permission til at sende dem dine almindelige nyhedsbreve efterfølgende. 

Dataindsamling

Black Friday er typisk et event, der giver god anledning til at få indsamlet en masse nye leads. 

Data er essentielt for dit marketingarbejde. Derfor SKAL du have styr på, hvilken data du har brug for – og hvilken data du reelt kan indsamle med dit setup. Hvilke data du har brug for, afhænger jo naturligvis af din forretning og din strategi.

Derudover er det også afhængigt af, hvor meget data din webshop automatisk sender ind i dit marketing automation-system.

Nogle af de data vi kan anbefale dig at indsamle er:

 • Reference (hvor kommer dine leads fra? En pop-up, Facebook, fysisk butik etc)
 • Mobilnummer (hvis du vil sende SMS’er til dine modtagere. Hvis du er i tvivl om, hvorfor det er en god idé kan du læse mere her)
 • Interesser (for at kunne sende endnu mere relevant indhold)
 • Købshistorik (så som sidste købsdato, gennemsnitlig ordrestørrelse og totalt forbrug)
 • Onsite adfærd (det er her det for alvor bliver interessant med marketing automation. For at kunne indsamle adfærd kræver det, at du har et trackingscript på dit site. Det kunne eksempelvis vis være vores Heycommerce løsning)

Leadgenerering

Hvordan får du fat i disse nye sign-ups til din Black Friday liste? Det kan gøres på flere forskellige måder. Det oplagte er at opsætte en pop up på din hjemmeside, hvor de kunder der allerede besøger dit site, har mulighed for at takke ”ja” til alle dine gode tilbud på Black Friday. Hertil kan du med fordel anvende Sleeknote eller Getsitecontrol, hvor der i begge tilfælde er en direkte integration til Heyloyalty.

Er du nysgerrig på, hvordan du effektivt anvender pop ups til Black Friday, kan du finde inspiration her.

En anden mulighed kan være at lave Lead Ads via Facebook og Instagram. Du kan fx vælge at dine nyhedsbrevsmodtagere får adgang til alle de gode tilbud før alle andre; på denne måde føler de sig eksklusive, og det giver dem incitament til at signe up.

Og så er der gamification. Og lige præcis gamification er oplagt til den kommende sæsons begivenheder, herunder i den grad også Black Friday.

Gamification er et fantastisk værktøj til at få antallet af dine nyhedsbrevsmodtagere til at vokse ganske betragteligt. Herudover kan gamification også i den grad give din omsætning et boost, hvis du eksempelvis udlover en rabatkode til dine nyhedsbrevsmodtagere, som de kan anvende på Black Friday.

Her kan du anvende Leadfamly eller Scratcher eller efter dit behov. Begge løsninger har også en dirkete integration til Heyloyalty.

Læs mere her, hvordan Lampeguru lavede en 6-cifret omsætningsvækst og skaffede mange nye leads til Black Friday ved at anvende Lykkehjulet fra Scratcher.

Husk velkomstmails og gerne flow

Det er altid en god idé at byde en ny nyhedsbrevsmodtager ”velkommen”. Velkomstmailen er faktisk en af de vigtigste mails, du kan arbejde med. Velkomstmailen er den mail, som flest åbner og så har den et 8 x så stort salgspotentiale sammenlignet med andre mails. Ønsker du at læse mere om værdien af en velkomstmail eller et flow, så læs med her.

I den første velkomstmail er det en god idé at forventningsafstemme med dine modtagere; vær ærlig omkring den mængde af mails, du har tænkt dig at sende op til Black Friday.

Fortæl også om dine USP’er, og husk at bruge din viden om dine kunder, til at få dem til at klikke i mailen. På den måde har du sikret dig, at du kan bruge dine adfærdsbaserede automations til at sende de helt rigtige mails på Black Friday.

Send også gerne en opdateringsautomation, hvor kunden kan fortælle dig, hvilke produkter de interesserer sig i, deres køn eller fødselsdato; hvad end du kunne finde på at bruge, til at segmentere til Black Friday. Jo mere relevant, jo mere salg! Sådan er det bare.

Prelaunch-kampagne

Nu har du styr på dine modtagere, dine data, din leadgenerering og dit velkomstflow, men der er stadig et par ting du skal være opmærksom på, inden du når til Black Friday.

Landingpage

Det kan være en fordel at have tilbuddene på en separat side, da det giver dig større mulighed for at arbejde med dine adfærdsbaserede automations, som fx kategoriinteresse.

Når du laver din tilbudsside, kan du med fordel gøre det nogle dage i forvejen, og blot ”skjule” tilbuddene, men løbende give besøgende mulighed for at se sneak peaks.

Din landingpage er også den som dine eksklusive nyhedsbrevsmodtagere skal have tidlig adgang til. Vi elsker at være unikke og er langt mere tilbøjelige til at give lidt af os selv (mailadresse og informationer), når vi ved, at vi også får noget den anden vej. Og på denne måde sikrer du også bedre, at dine nyhedsbrevsmodtagere placerer deres ordre på din webshop og ikke hos konkurrenten. 

Vi anbefaler, at du giver VIP-adgang dagen før Black Friday, og så husk lige at sende dem en reminder 4-6 timer inden deres eksklusive adgang lukker. På den måde giver du modtagerne flere muligheder for at købe, inden adgangen åbnes for alle. Og du er bedre sikret, at deres Black Friday køb bliver foretaget på din shop. 

Overvej rabatkoder

Du kan med fordel anvende unikke rabatkoder til at give dine nyhedsbrevmodtagere “early access” til dine Black Friday tilbud. På den måde behøver du ikke lavet et “skjult” område eller en seperat landingsside, men blot lade dine nyhedsbrevsmodtagere købe de varer, du alligevel kører kampagner på til Black Friday før alle andre. Her kan du med fordel anvende Heyloyaltys vouchermodul

Kampagner før Black Friday

I ugerne op til Black Friday er det oplagt at sende relevante, manuelle kampagner til dine modtagere. De skal varmes op, så de ved, at det er din shop, de skal handle på i kampens hede. Og du skal derfor også sørge for, at du er top of mind. 

Til dine manuelle kampagner, anbefaler vi at du anvender segmentering, til at ramme præcis de kunder du ønsker, ud fra den givne kampagne og de informationer, du har på dine nyhedsbrevsmodtagere.

Fortæl dine nyhedsbrevsmodtagere om:

 • Tidspunktet for dine Black Friday tilbud (lav evt. en countdown)
 • Størrelsen på de rabatter du planlægger at give
 • Hvilke kategorier der kommer til at være en del af tilbuddet
 • Oplys gerne om de begrænsninger du har på dine tilbud – eksempelvis antal stk. Knaphed og begrænsning er et psykologisk greb, der virker hver gang

Black Friday kampagner og nyhedsbreve

Hvilke manuelle Black Friday kampagner og nyhedsbreve, er det så der virker, og hvilke vil vi anbefale dig at sende?

Det gør lige præcis alle dem, der er relevante for dine kunder. Hertil skal du bruge dine data og segmentere på dit indhold. Og så er der selvfølgelig modtagerens adfærd, som er alfa omega for relevans, hvor du sender automations baseret på lige præcis den eller de varer, som dine enkelte nyhedsbrevsmodtagere har kigget på.

Når kampen om kunderne skal vindes (og det skal den), så skal du naturligvis også gøre brug af de manuelle nyhedsbreve. Men husk på, at der er kamp om kunderne og mailindbakkerne bugner på den tid af året. Men du er allerede et skridt foran til at sende dine nyhedsbreve til de rigtige, idet at du har indsamlet særskilt permission.

 

I dine nyhedsbreve til Black Friday kan du med fordel:

 • Lave en countdown til, hvornår det går løs
 • Give VIP adgang til dem, der har givet dig deres mailadresse og lade dem komme først i køen om de gode tilbud. Anvend eksempelvis rabatkoder til at give VIP adgang.
 • Brug knaphed som et greb til, at det er nu dine kunder skal slå til, hvis de vil have fingrene i dine tilbud

Og så kan du med fordel overveje følgende:

 • Overvej andre kommunikationskanaler end mail.
  • Push-beskeder vil fange dine kunders opmærksomhed, når de er online og ikke nødvendigvis på dit site (kræver særskilt permission). Og så er de kun ét klik væk fra at besøge din shop.
  • SMS er også et populært medie i dagene op til og på selve Black Friday. Så har du permission og en platform, der understøtter SMS, kan det være en god kanal, hvis du vil sikre, at netop dit budskab bliver set. Bliv klogere på hvorfor SMS-marketing er en stærk kanal i samspil med din e-mail marketing indsats.
 • Brug hele ugen, hvis du kan. Sørg for at kommunikere hele ugen op til Black Friday, så kunderne på forhånd er informeret om de gode tilbud, der kommer fra dig. Og husk at anvend flere kommunikationskanaler og overvej at give dine bedste kunder VIP adgang til dine tilbud.

  Husk også dine automations

  Sideløbende med dine manuelle kampagner skal du huske at arbejde med dine automations. Her anbefaler vi blandt andet, en tabt kurv-mail samt produkt- og kategoriinteresse-mails.

  Med en tabt kurv, kan du hente +10 % af den ellers tabte omsætning tilbage.

  Ønsker du at sende en automation baseret på produktinteresse, kræver det en Heycommerce adgang. En produktinteresse bliver udløst (eller trigget) og sendt ud til en nyhedsbrevsmodtager, når vedkommende har kigget på et produkt x gange inden for y dage. Det er altså dermed en højrelevant mail, da det er en specifik vare, som din nyhedsbrevsmodtager i den grad har udvist interesse for. Og netop på en dag som Black Friday vil sådanne kunder være mere tilbøjelige til at afslutte købet.

  Kategoriinteressen fungerer på samme måde; her er det blot en hel kategori der er blevet kigget på, i stedet for et specifikt produkt.  Læs her mere om mulighederne med marketing automation i Heyloyalty. 

  Automations efter Black Friday

  Alle ovenstående automations skal du naturligvis altid have aktive – også efter Black Friday. Men husk lige, at automations også kræver en permission og skal fremgå af dine betingelser.

  Nedenfor giver vi dig et par eksempler på automations, der er super effektive til at få dine kunder tilbage til din shop. Så de nye kunder, du forhåbentlig har skaffet dig til Black Friday skal jo gerne fastholdes og blive til loyale kunder, der køber igen og igen.

  Winback

  Winback er en effektiv automation, som du kan sende til kunder, der tidligere har foretaget et køb, men ikke foretaget et nyt køb i x periode – det kunne fx være i 60 dage (intervallet bestemmer du selv). På denne måde får du mulighed for at genaktivere disse kunder og øge konverteringen.

  Det samme gælder med besøgende på din hjemmeside; er det fx over 30 dage siden de sidst har besøgt dig, kan du sende dem en mail, og huske dem på, at din shop stadig eksisterer og dermed få dem til at konvertere.

  Husk evaluering

  På den anden side af Black Friday-weekenden er det også vigtigt at du evaluerer på dine kampagner og automations; hvordan gik det egentligt? Du kan blandt andet kigge på hvor mange automations der er sendt, samt deres omsætning. Det samme kan gøres med de manuelle kampagner. Kig på klikraten og købskonverteringen, og tjek dine trafikkilder. Alle disse tal kan give dig en indikation af, hvordan indsatsen har været, samt hvor dit fokus skal ligge næste år.

  Er du kommet helt hertil, så burde du være rustet til at komme godt i gang – og i mål – med al din e-mail markedsføring i forbindelse med Black Friday.

   

  Vi ønsker dig en rigtig god kamp

  Ønsker du at dykke langt længere ned i detaljen i de forskellige emner, vi har beskrevet ovenfor, så har vi tidligere lavet disse 12 tips, som du kan søge en masse inspiration og viden i.
  Skrevet af

  Skrevet af

  Karina Gondoff Bøje, Head of Customer Success & Marketing i Heyloyalty. Karina har arbejdet med e-mail marketing og marketing automation siden 2009, og er vild med de mange muligheder teknikken giver os. Med en mangeårig fortid i Silvan som Bureauchef har hun stor indsigt i retail, som ofte kommer i spil overfor vores mange dygtige kunder.

  Vil du holdes opdateret,
  når vi udgiver nye artikler?

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Heyloyalty blog

  Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

  Læs blogindlæg om Black Friday

  BLOG

  5 automations der øger bundlinjen
  Læs blogindlæg

  iOS 15 update 2021

  BLOG

  GUIDE: Undgå fælderne ved iOS 15 opdateringen!
  Læs blogindlæg

  5 automations der øger din bundlinjen

  BLOG

  5 automations der øger bundlinjen
  Læs blogindlæg