Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Derfor skal du anvende SMS-marketing sammen med din e-mail marketing indsats

21. maj, 2021 | Blog

Læsetid 8 minutter

SMS-marketing: E-mail-marketings stærke partner

E-mail marketing er kommet for at blive. Det er vist ikke længere en diskussion. Men vidste du, at SMS marketing på mange måder er et perfekt supplement til dine e-mail marketingindsatser? Det mener vi i hvert fald hos Heyloyalty og TEXTA, hvor vi hver dag hjælper vores kunder med at opnå bedre resultater blandt andet ved hjælp af content- og e-mail marketing.

Men hvorfor er SMS-marketing sådan en fremragende makker til dine e-mail indsatser? Og hvordan bruger du platformen strategisk, således at du sikrer, at dine SMS-indsatser understøtter e-mail strategien og bare bliver til støj hos modtageren?

Alt dette og mere til finder du svaret på i dette gæsteindlæg. Tak fordi du kigger med og god læselyst.

SMS vs e-mail – forskelle, ligheder og muligheder

Lad os starte med at få det basale på plads. SMS-marketing er en promoveringsstrategi hvor virksomheder sender SMS’er til sine følgere med det formål at sælge og/eller promovere virksomhedens produkter og/eller services.

Det var meget kort fortalt. Vil du helt ind under huden på SMS-marketing, kan du læse i Heyloyalty’s uddybbende beskrivelse af SMS-marketing.

Som den hurtige læser allerede har fanget, er der altså mange ligheder at finde mellem e-mail markedsføring og SMS markedsføring. Begge kanaler gør det muligt for virksomhederne at sende personligt indhold direkte til forbrugeren – enten individuelt eller til mange følgere på en gang. Begge platforme gør det desuden muligt for modtageren at svare tilbage til virksomheden, og dermed opstår muligheden for at starte dialogen med kunden.

Men hvor e-mail marketing er særligt effektivt til at sende mere indholdsrige beskeder og samtidig tilbyder en høj grad af kreativitet, er SMS i stedet en fremragende platform til her- og nu-tilbud, vigtige påmindelser og andre korte og/eller tids-essentielle beskeder.

Det er netop i de forskelle og ligheder, du finder årsagen til, hvorfor SMS marketing er sådan et fremragende supplement til din e-mail strategi.

E-mail

 • Højt niveau af kreativ frihed
 • Plads til meget information
 • Bliver ofte gemt og genlæst af modtageren
 • Kan åbnes på flere forskellige devices som computer, tablet og smartphone
 • Det er muligt at vedhæfte elementer

Fælles

 • Beskeden bliver sendt og modtaget inden for få sekunder
 • Gør det muligt at skræddersy beskeder til bestemte segmenter
 • En direkte kontakt med virksomhedens forbrugere
 • Muliggør tovejskommunikation og kan opfordre til dialog
 • Genererer data til tracking af performance
 • Platforme, som langt de fleste forbrugere er bekendt med og benytter

SMS

 • Begrænset kreativ frihed
 • Begrænset i antal tegn
 • Fungerer godt til tidssensitive kampagner eller påmindelser
 • Kan sendes og modtages uden internetforbindelse
 • Kan være dyrt, da udbydere ofte tager betaling pr. SMS

Derfor bør du benytte SMS marketing i dit marketing mix

Danskerne er online som aldrig før, og 9 ud af 10 af os er det gerne på vores smartphones. Fra vores telefoner kan vi både se TV, gå på de sociale medier, sende SMS’er og sågar tjekke vores mail – og det er lige præcis, hvad vi gør.

Faktisk er det at tjekke e-mails noget af det, som vi bruger vores telefoner absolut mest til (Mobilabonnement.dk)

Kilde: TEXTA

Men hvis e-mails er det, vi bruger vores telefoner mest til, hvorfor skal vi så bruge SMS-marketing?

Det skal vi blandt andet, fordi hele 95% åbner en SMS inden for de første 5 minutter efter modtagelse.

Dertil kommer, at åbningsraten for SMS’er ligger på gennemsnitlig 98%, mens den gennemsnitlige åbningsrate for e-mails kun ligger på omkring 20% (Gartner.dk). En del af forklaringen på denne forskel kan findes i, at en SMS er den mest direkte måde, hvorpå virksomheder kan kontakte sine følgere. Forbrugeren er desuden så vant til at modtage mails fra firmaer, at de er langt mere selektive her, end det er tilfældet med SMS’er.

Derfor er det selvsagt vigtigt, at du forstår at benytte din SMS-marketing korrekt, så du ikke ender med at irritere din modtager på en eller meget privat kanal. Det kommer vi mere ind på i næste afsnit.

Svaret på, hvorfor du bør implementere SMS-marketing som supplement til din e-mail marketing, er altså ganske simpelt. Når du supplerer e-mails med SMS’er, sikrer du ganske enkelt et højere niveau af engagement blandt dine modtagere.

Sådan implementerer du SMS-marketing i din e-mail strategi

Fordi SMS er så direkte en kanal, bliver en SMS ofte opfattet som personlig og vigtig for modtageren. Derfor er det særligt vigtigt, at man som virksomhed ikke kommer til at misburge denne tillid ved at sende beskeder, som modtageren finder irrelevante eller forstyrrende.

Denne balancegang kan være svær at finde, men det er langt fra umuligt.

Som med alle marketingkanaler har SMS-marketing sine styrker og svagheder. SMS har den klare fordel, at modtageren som regel vil læse beskeden kort tid efter modtagelse. Derfor er denne kanal ideel til her-og-nu-tilbud, vigtige påmindelser eller til genaktivering af inaktive kunder.

SMS er derimod ikke oplagt til længere information eller beskeder, som ikke er essentielle at læse her og nu. Vil du gerne dele et nyt blogindlæd eller fortælle om et nyt produkt, I snart får i butikke, vil e-mail istedet være den foretrukne platform.

Herunder kommer vi med tre eksempler på, hvordan du kan benytte SMS som supplement til din e-mail marketingstrategi.

#1 – Brug SMS til at kommunikere tidssensitive tilbud

Med SMS’ernes høje og hurtige åbningsrate er de en ideel kanal til tidssensitive beskeder som her-og-nu-tilbud.

Eksempel: Din webshop, der sælger børnesko, kører på mandag en 24-timers kampagne med en masse tilbud. I dette tilfælde vil det være oplagt at sende en mail til dine kunder nogle dage før kampagnen og gøre dem opmærksom på din 24-timers tilbudskampagne. Men der er gode chancer for, at mange alligevel vil have glemt din mail, når mandagen rammer.

Som en god service kan du mandag morgen sende dine kunder en SMS, som husker dem på, at tilbuddet er i gang.

#2 – Brug SMS for at sende vigtige reminders og notifikationer

SMS fungerer fremragende som reminders, igen fordi SMS’erne ofte bliver åbnet kort tid efter modtagelse. Derfor er SMS den perfekte kanal til dig, der har en virksomhed, hvor dine kunder skal booke en tid før, de besøger dig eller lignende.

En god service vil være at sende kunden en reminder på mail dagen før deres bookede tid. Som en ekstra service kan du på dagen, fx en time før deres bookede tid, sende en SMS med en påmindelse om deres aftale.

For nogle virksomheder er det også en oplagt mulighed at sende en SMS kort tid efter mødet med kunden og bede om deres feedback.

#3 – Brug SMS til at genaktivere inaktive kunder

SMS kan bruges til at genaktivere inaktive kunder på din mailliste. Det sker af og til at en følger bliver inaktiv og ikke længere åbner eller interagerer med dine mails. Det kan skyldes flere ting. Enten er det simpelthen, fordi personen ikke længere er interesseret i det, du skriver. Det kan også skyldes, at din mail ender i ders spammappe, eller at de simpelthen har glemt din virksomhed og derfor automatisk sletter dine mails, inden de overhovedet har åbnet dem.

I sådan et tilfælde kan SMS være med til at vække liv i de inaktive følgere. Chancen for, at modtageren åbner SMS’en er som bekendt temmelig høj. Derfor må du overveje nøje, hvordan du bedst muligt får genaktiveret kunden, når/hvis du får fanget dem på SMS. Det kan for eksempel være gennem en sjov konkurrence, et særligt godt tilbud eller måske en rabatkode.

Et lille tip: Send en SMS, hvis din modtagers mailadresse hardbouncer. Ofte skyldes et hardbounce at modtageren har lavet en tastefejl, da de tilmeldte sig dit nyhedsbrev. Her fungerer en SMS som en venlig information om, hvorfor en kunde fx ikke har modtaget din velkomstmail.

Opsummering: Fordele og ulemper ved SMS marketing

Har du læst hele denne artikel, ved du nu, hvorfor SMS-marketing er et fremragende supplement til din e-mail marketingstrategi, samt hvilke forskelle og ligheder, der er mellem de to platforme.

Er du mere til den hurtige løsning, finder du herunder en opsummering af de fordele og ulemper, der ved at benytte sig af SMS-markedsføring.

Fordele ved SMS marketing

 • En direkte forbindelse til dine kunder.
 • En hurtig måde at formidle og vigtige eller tidsbegrænsede budskaber.
 • En høj, gennemsnitlig åbningsrate.
 • Fantastisk supplement til dit marketing-mix.
 • En simpel måde at kommunikere direkte og til alle virksomhedens følgere på én gang.

Ulemper ved SMS-marketing

 • For mange SMS’er kan være forstyrrende.
 • For få SMS’er, og du risikerer at blive glemt.
 • Det kan være vanskeligt at ramme den gyldne frekvens af SMS’er.
 • Du risikerer at afbryde modtageren i deres private sfære og skabe irritation.
 • Få kreative muligheder i design mm.
Jeg håber, du har fået en masse ny viden og ikke mindst inspiration med fra dette indlæg. Tak fordi du læste med.

Mangler du inspiration til et nyhedsbrev med spændende og relevant indhold?

Søger du viden og inspiration om e-mail marketing og marketing automation? Tjek nedenfor, hvor du finder vores aktuelle cases og blogposts.

Vi anbefaler desuden, at du læser vores blogindlæg "10 danske nyhedsbreve der sparker røv!" lige her

Dette blogindlæg er skrevet af TEXTA

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Segmentering blog

BLOG

Sådan laver du bedre segmentering, der øger engagement og salg
Læs blogindlæg

Klub Vollmer case

CASE

Sådan løfter Højmark Rejser serviceniveauet og øger salget med databaserede afrejseflows
Læs casen

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring

NYHED

Heyloyalty får ISAE 3000-erklæring som led i arbejdet med datasikkerhed
Læs nyhedsindlæg