Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

5 automations der øger bundlinjen

25. aug, 2021 | Blog

Læsetid 9 minutter

Marketing automation er et must for dig, der arbejder med e-commerce

Automations er både nutiden og fremtiden inden for e-mail marketing. Som forbrugere er vi efterhånden temmelig kræsne med, hvad vi vil se i vores indbakker. Derfor skal du kommunikere personligt og individualiseret til medlemmer – og gerne baseret på deres adfærd. Det er her marketing automation kommer ind i billedet, for ikke nok med at du med automations nemmere kommunikerer personligt og adfærdsbaseret til dine medlemmer, så sparer du også tid på det manuelle arbejde. Hvis ikke du allerede er i gang med at automatisere dine e-mail marketing indsatser, så bør du kraftigt overveje det.

Automations, triggers og autorespondere. Kært barn har mange navne

Uanset hvad du helst vil kalde det, så er det uomtvisteligt et fantastisk supplement til dine e-mail marketing kampagner. Og får du først sat et godt fundament op, vil du se flere og flere konverteringer på din webshop.  

Vigtigheden af hvad automations kan gøre for dig og din e-mail marketing kan ikke understreges nok. Det er en stor mulighed for dig, som har en webshop. Og du vil vel ikke snyde dig selv for vækst- og succesmuligheder? 

Uforudsigelighed og konstant forandring beskriver desværre formentlig dine kunders on- og offline adfærd. Det handler derfor for dig og din virksomhed om at læse og reagere på den adfærd, som dine kunder udviser. Det kan automations hjælpe dig med – både på den korte og lange bane.

Fordelene er mange og vi er helt ærlige, når vi siger, at det både giver din forretning et ROI-boost, du forbliver top of mind samt fastholder og øger kundeloyaliteten. Alt sammen på baggrund af en minimal indsats, der giver maksimal værdi for din forretning. 

Læs mere om automations lige her, men selvfølgelig først efter du har læst vores bud på hvilke automations der øger bundlinjen for din forretning (vi skal nok sætte linket ind igen nederst i dette blogindlæg).

Vi giver dig her fem eksempler på fede automations der øger bundlinjen og som helt sikkert vil inspirere dig både i forhold til hvilke automations, du skal bruge. Disse automations vil hjælpe dig med at beholde førerpositionen (eller indtage den) og fremadrettet har du banet vejen for vækst for dig selv og din webshop – uden ekstra omkostninger vel at mærke. 

Velkomstflow

Tress 

Velkomstmailen er den første mail, som sendes ud til modtageren. Det betyder derfor meget at gøre et godt førstehåndsindtryk og tage godt imod din næste kunde. Dertil kommer, at velkomstmailen har en 4 x så høj åbningsrate, en 5 x så høj klikrate og et 8 x så stort salgspotentiale, så der er altså også en gevinst forude. 

Hvordan laver du så et godt førstegangsindtryk? Det kan du gøre på flere måder. Tress, der sælger idræts- og sportsudstyr i høj kvalitet, takker for tilmeldingen og giver samtidig en ’gave’, som her er deltagelse i en månedlig lodtrækning om et gavekort på 1.000 kr.

Tress har derudover også valgt at indsætte udvalgte populære produkter i mailen, således det brandvarme lead, som modtageren er, måske allerede konverterer efter første mail.

Sidst i velkomstmailen understreger Tress deres USP’er, som er en god måde at vise modtageren, hvad de kan glæde sig til i fremtiden.

Vekomstmail fra Tress

Således ser tallene ud på tværs af vores kunder

%

Konverterings-rate

%

Åbningsrate

%

Klikrate

Produktinteresse

Hjem-IS

Med produktinteresse kan du sende automatiske beskeder, når en potentiel kunde udviser interesse for et produkt og modtageren har udvist den adfærd, du ønsker. 

Det kan eksempelvis være et produkt som din kunde har set 3 gange indenfor den sidste uge.

Hjem-IS har med denne adfærdsbaserede automation, lavet en simpel produktvisning af det produkt, modtageren har været inde at se på nogle gange. Derudover er der fokus på at tale ind i, hvorfor lige netop den is, er det rigtige valg for modtageren. 

Hjem-IS har derudover til sidst tilføjet en guide til, hvordan du kan se, hvornår isbilen er i nabolaget, samt hvordan du forudbestiller.

Produktinteresse Hjem-IS

Således ser tallene ud på tværs af vores kunder

%

Konvertering-srate

%

Åbningsrate

%

Klikrate

Fødselsdagsflow

Webapotektet

Et fødselsdagsflow som Webapoteket bl.a. benytter sig af, er altid en god idé. Langt de fleste modtagere bliver glade og synes det er rart med positiv opmærksomhed på sin fødselsdag.

Så hvorfor ikke gribe muligheden og gøre dine kunder glade, samtidig med at du selvfølgelig skaber mere forretning?

Du skal blot være opmærksom på, at det kræver, at du har indsamlet data om dine modtageres fødselsdag. Men med det på plads, kan du skabe personlige, automatiske mails med et glad budskab, som Webapoteket herunder gør. Her ønskes kunden tillykke med fødselsdagen og Webapoteket giver en fødselsdagsrabatkode, som evt. kan bruges på nogle af de udvalgte produkter, der følges op med efterfølgende. 

Automation fra Webapoteket

Således ser tallene ud på tværs af vores kunder

%

Konverterings-rate

%

Åbningsrate

%

Klikrate

Prisnedsættelse på varer i kurv

SPORT 24

Rigtig mange lægger varer i kurven og forlader derefter webshoppen uden at købe. Det er ikke nødvendigt at hive den store lommeregner frem for at regne ud, at der ligger meget omsætning gemt (og tabt…) her.

Der kan være flere årsager til at den fyldte kurv er blevet efterladt. Barnet begyndte at græde, hunden begyndte at gø, man slog sin tå ind i bordbenet, der kom uforudsete fragtomkostninger, der skulle oprettes en bruger for at gennemføre købet eller noget helt sjette. Årsagerne er altså mange og forskellige. 

For at øge chancen for at modtageren kommer tilbage og færdiggør sit køb, har SPORT 24 lavet en denne mail, der trigger på prisnedsættelse på varer i kurven. Det vil sige, at denne mail kun bliver sendt ud, såfremt én eller flere varer fra den potentielle kundes tabte kurv, bliver sat ned i pris. Dermed reduceres en af de primære barrierer for et køb; prisen. 

Denne tabt kurv mail baseret på prisnedsættelser er et fremragende supplement til den normale tabt kurv, der sender ud til alle brugere, som forlader sitet med varer i deres kurv uden at gennemføre købet.

Tabt kurv automation

Således ser tallene ud på tværs af vores kunder

%

Konverterings-rate

%

Åbningsrate

%

Klikrate

Afrejseflow

Højmark Rejser

Vi slutter af med en anderledes automation i form af et afrejseflow fra Højmark Rejser, som udsender en påmindelse både 30, 14 og 5 dage før afrejse.

De 3 påmindelses- og nedtællingsmails fra Højmark Rejser har ét helt klart formål: Mersalg. For at lykkes med det, taler Højmark Rejser ind i forventningens glæde hos modtagerne – og forsøger at fremprovokere følelsen af ”bare ikke at kunne vente”. Det gør Højmark Rejser ved at bruge lækre stemningsbilleder, huskelister, praktisk information om vejret og hvordan kufferten skal pakkes, så det er naturligvis også rigtig god kundeservice!

De 3 påmindelses- og nedtællingsmails skal også ses i lyset af at beslutningsprocessen for at bestille en rejse som oftest er noget længere, end hvorvidt man skal bestille et nyt par bukser eller ej. Det kræver altså lidt mere overtalelse til et køb, og det lykkedes Højmark Rejser meget godt med her. For hvordan skal ventetiden slås ihjel? Ja, bestille endnu en fed ferie, som du kan gå og glæde dig til.

Rejseflow fra Højmark

Dette var vores 5 konkrete eksempler på automations der øger bundlinjen, men glem ikke dine nyhedsbreve….

Automations er et vigtigt supplement til din e-mail marketing indsats, men dermed er det ikke sagt, at du ikke skal blive ved med også at lave os udsende dine almindelige nyhedsbreve.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du selv kan komme i gang med at opbygge automationflows i Heyloyalty, kan du se vores gennemgang af flowbuilderen.

 

Blev du klogere eller inspireret?

Det håber vi, du gjorde – og hvis ikke, så kan du læse meget mere om automations lige her.

Husk at du kan booke demo i 30 dage

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!