Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Fokus på produktnyhedsbrev: Derfor har kun 60 % af webshopejer under 5 produkter i deres nyhedsbreve

8. dec, 2017 | Blog

Læsetid 3 minutter

Sådan laver du produktnyhedsbreve med høj relevans for modtagerne

Relevans er mere og mere afgørende for succes i e-mail marketing.

Rammer du ikke dine kunder med produkter de finder spændende og har vist interesse for, bliver du (d)et forstyrrende element i indbakken for dem. Det er ikke breaking news. ‘No shit Sherlock’-alarmen ringer, når vi fortæller, at antallet af produkter er succeskriteriet, hvis dine modtagere skal have ‘nok’ at vælge i mellem – og du skal have nok at segmentere i mellem.

Hos Heyloyalty er vi altid nysgerrige på, hvordan vi kan gøre det let for vores kunder, fx så antallet af produkter i nyhedsbrevet aldrig bliver et problem. Derfor spørger vi så tit som muligt kunderne ind til, hvordan deres hverdag forløber. Forleden var én af de dage, hvor vi fik chancen for at høre hvordan ca. 100 entusiastiske e-købmænd ser på netop produktnyhedsbrevene – herunder hvorfor så mange webshopejere bruger så få produkter i deres nyhedsbreve:

Baggrund: Vi var i november 2017 inviteret med til vores gode integrationspartner ‘DanDomains store uddannelsesdag‘. Ud over at vi var så heldige at tale til (og med) ca. 100 dygtige e-købmænd, delte de også udfordringer fra deres spændende e-commerce hverdag. Fedt der kom så meget viden med hjem på en regnfyldt og bundgrå eftersårdag i Randers.

De to ting der på tværs af alle brancher fylder mest er:

a) hvordan tjener man flere penge og
b) hvordan man sparer mest tid i en travl hverdag

Det er i forvejen de to parametre, vi også i Aarhus Nord arbejder indgående med i forhold til udvikling og trimning af hver eneste funktion i Heyloyalty.

Derfor var vi nysgerrige på netop tidsforbruget i relation til e-mail marketing (surprise), og spurgte ind til det i forhold til produktion af nyhedsbreve med produkter, som vi ved, fylder meget for vores kunder:

Hvad fortæller det os?

Jo, langt de fleste har ganske få produkter med i nyhedsbrevet, fordi det er tidskrævende at lave manuelt opsatte produktnyhedsbreve – og jo flere produkter, jo længere tid skal de bruge. Download af billeder fra webshop og upload af billeder til mediearkiv, cut/paste overskrift, beskrivelser, tilbudspris, normalpris osv. fra webshop til nyhedsbrev (med risiko for tastefejl!) – og derudover tilpasning af indhold og design. En mindre ørkenvandring, og så har vi ikke engang nævt udfordringen med at få det til at ligne designet i webshoppen. Alle e-købmand kender til vigtigheden af, at der er konsistens i branding og look. Ikke mindst med de tiltagende mange falske webshops verden belemres af – så skal troværdigheden være mindste fællesnævner.

Og vil du gerne, som den driftige e-købmand du er, friste modtagerne med tilpassede produkter til den enkelte, så kræver det altså mere end 5 produkter. Derfor bør du som et minimum segmentere på basale ting som køn og måske også adfærd og interesser.

Det kræver altså et vist antal produkter, så du har nok til de mange forskellige modtagere. Ellers bliver det…

same size fits all

og for alvor piv-irrelevant indhold, som ingen kan være tjent med. Det hverken sælger varer eller fastholder kunder. Og dét er et seriøst problem.

Især når vi ved, at man med et smart produktfeed kan sætte et nyhedsbrev op på få minutter. Og det er inkl. 2, 4 ,10 eller måske 30 produkter. Det er samtidig superlet at segmentere og tilføje regler baseret på adfærd og historik så det giver både mening og salg!

Hvordan fungerer det med produktfeedet?

Har du en af de mange webshopsystemer (Wannafind, SmartWeb, DanDomain, ScanNet – og snart Shopify og Magento), der er integreret til Heyloyaty, får du det meste foræret. Her er produktfeed allerede DIREKTE integreret i deres nyhedsbrev. Dvs. alt indhold fra feedet er tilgængeligt. Men er du nyserrig kigger du med her, hvor vi forklarer og viser hvordan produktfeed-funktionen virker.

Sidder du med et andet webshopsystem – fx Prestashop, WooCommerce, Shoporama eller noget helt fjerde –  kan du altid få integreret dit produktfeed. Det er heldigvis super nemt.

Du er også altid velkommen til at ringe og skrive til os.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!