8 gode råd til at hæve din indtjening med mailmarketing

8. aug, 2017 | Blog

Sådan får du succes med din mailmarketing

Mailmarketing er en sikker genvej til højere indtjening i din forretning. Faktisk viser det sig gang på gang, at e-mail marketing slår sociale medier, når det kommer til at erhverve nye kunder. 

Og i 2019 var den gennemsnitlige ROI på tværs af alle brancher 42:1Der er altså masser af omsætning at hente, hvis du rammer plet i dine nyhedsbreve og automations. 

Men succes med mailmarketing kræver, at du leverer klasseindhold til dine modtagere – og du hele arbejder på at blive bedre. Derfor læser du nok også dette blog indlæg. 

For her giver jeg dig 8 gode råd til, hvordan du kan give din mailmarketing et boost (når vi snakker dit indhold). 

Vi har kigget ind i de millioner af nyhedsbreve, vi sender og har sendt gennem tiden – og så har vi kogt det ned til 8 konkrete råd.

1. Du skal have en fængende emnelinje

No surprise der!

Men hvordan laver du en æggende emnelinje, der sikrer høje åbningsrater?

Hos Heyloyalty har vi erfaret, at emnelinjer med 4-13 ord har en høj åbningsrate. Dvs. med max 40-45 karakterer.

Tillad mig at hive et eksempel frem fra vores egen baggård.

Zizzi brugte følgende emnelinje og oplevede en høj åbningsrate ”❤ Detaljen der gør en forskel”.

Emnelinjen gør flere ting, den er kort og pirrer læseren til at læse mere i mailen. Derudover indeholder linjen også en emoji, som fungerer som et blikfang for modtageren. Og du skal tænke på, at kampen om opmærksomhed i indbakken hele tiden bliver større og større, fordi dine konkurrenter også bruger den effektive kanal – og her er emojis bare et godt værktøj til at skille sig ud.

Betyder det, at du skal overdynge dine emnelinjer med emojis?

Nej, dog ikke.

Men det er en fejl at afvise brugen af dem fuldstændigt.

Ifølge emailcenteruk.com er emojis det hurtigst voksende sprog i verden. Derudover er det et sprog, som vi alle kan forstå intuitivt, derfor er det en god ide at bruge emojis i dine emnelinjer.

Det er selvfølgelig begrænsningens kunst, så lad være med at bruge for mange af dem, hold det til et fornuftigt niveau, hvor dine nyhedsbreve stadig stikker ud i dine modtageres fyldte indbakker.

Derudover sparer du dyrebar plads, da emojis kan erstatte ord i din emnelinje. Endnu en lille gevinst ved brugen af emojis.

Så, din emnelinje skal gerne være mellem 4 og 13 ord, og helst i den lave ende. Derudover er det en god ide at bruge emojis i et fornuftigt omfang.

Men du kan selvfølgelig gøre endnu mere for at skabe en fængende emnelinje.

 

Motiver dine modtagere til at åbne mailen ved at love en belønning i emnelinjen

Hvis vi igen dykker i Heyloyalty-lommen og griber fat i en af vores kunder, så kan vi tage et kig på GoShopping. De oplevede en god åbningsrate med følgende linje:

”Robomow tilbehør: Spar op til 25% nu (og pas godt på din robot)”.

Over halvdelen af modtagerne åbnede denne mail.

Emnelinjen stiller en belønning i udsigt for modtagerne – spar 25% – hvem vil ikke åbne den mail?

Økonomisk motivation er en god ide, det viser GoShopping-eksemplet.

Men du kan også belønne dine modtagere på anden vis, nemlig ved at love dem viden som belønning. Det kan vi blandt andet se hos Helsebixen. Følgende emnelinje præsterede at få lige under 50 % i åbningsrate;

”Nemme og Sunde Fastelavnsboller”.

Her er det en opskrift, som modtagerne bliver stillet i udsigt, og med en åbningsrate på næsten 50% må man sige, at Helsebixen kommer i mål med deres emnelinje.

Husk i øvrigt at arbejde med preheaderen og tænk den som emnelinjens lillebror, der er med til at forstærke og understøtte budskabet.

Mere end halvdelen af os åbner nyhedsbreve på mobilen, og her kommer preheaderen virkelig til gavn. Der er stadig mange store virksomheder og webshops, der ikke har ‘set lyset’ – og glemmer den.

I stedet kan du opleve, at der står noget a la ‘Hvis ikke nyhedsbrevet ser korrekt ud, se det i din browser’. Wauw. Eller noget…

2. Hav ét klart formål med dit nyhedsbrev

Før du sender dit nyhedsbrev ud, skal du stille dig selv følgende spørgsmål: Hvorfor sender jeg det?

Hvis du ikke kan komme med ét klart svar på det spørgsmål, er det meget enkelt, så skal du ikke sende det.

Når dine modtagere har læst dit nyhedsbrev, må de aldrig være i tvivl om, hvad du egentlig ville dem. Det kan du kun undgå ved at have ét klart hovedformål med dit nyhedsbrev. Det formål kan eksempelvis være, at du vil fortælle om nye tiltag i forretning eller gøre opmærksom på et udsalg eller lignende.

Hvilket formål, du har, er til en vis grad ligegyldigt, så længe du kun har ét!

Må dit nyhedsbrev så ikke indeholde en sekundær call-to-action (en opfordring til dine modtagere om at handle)? Selvfølgelig må det det. Ofte vil det være en glimrende ide at have en eller flere CTA’er (call-to-action) med i dit nyhedsbrev.

På den måde sikrer du, at dine modtagere kan interagere med dit formål (indhold). Du kan blandt andet sikre, at dine modtagere kan interagere med dit indhold, ved at de kan dele dit indhold. Eksempelvis er dit indhold et blogindlæg. Gør at dine modtagere kan dele blogindlægget, så endnu flere potentielle kunder kan få et indblik i din forretning.

MEN sørg for, at dine modtagere aldrig er i tvivl om, hvad der er dit hovedformål – delingen af indholdet er kun et sekundært formål.

Det første gode råd var at lave en fængende emnelinje. Du kan bruge dit formål til at tease dine modtagere, så de glæder sig til at åbne din e-mail. Samtidig kan du bruge emnelinjen til at forberede dine modtagere på indholdet, hvis du introducerer formålet allerede her.

Alt i alt får du en bedre emnelinje, når du præsenterer formålet i den. Du er samtidig helt ærlig overfor dine modtagere, hvilket kun kan give plusser på kontoen.

3. Hav KUN ét budskab

Budskab og formål er knyttet tæt sammen, derfor er pointen for begge dele, at du skal begrænse dig til kun at have ét budskab og ét formål. Det kan være svært at skelne mellem de to. Men budskabet er det dine læsere skal tage med fra dit nyhedsbrev, mens formålet er grunden til, at du overhovedet sender dit nyhedsbrev.

Dine modtagere vil reagere bedre på et nyhedsbrev, som kun har et enkelt budskab fremfor mange forskellige. Den røde tråd bliver stærkere, og du kan bedre overbevise dine modtagere med et enkelt budskab end flere forskellige.

Du kan se på det på følgende måde:hvis du skal nedlægge en elefant, så er det bedre at bruge én kraftig kugle fremfor at bruge spredehagl. En jagtriffel og ikke et oversat haglgevær.

Dit budskab kommer simpelthen stærkere igennem, når det ikke står imellem flere forskellige budskaber.

Det samme gør sig gældende for emner i dine nyhedsbreve. Lad være med at have forskellige emner i samme nyhedsbrev, med mindre de har en form for tilknytning til hinanden. Eksempel: Din e-commerce forretning sælger både kæledyrsartikler og haveredskaber, og du vil have begge dele med i dit nyhedsbrev. Det bliver let en rodet omgang med både kattelegetøj og græsslåmaskiner stående side om side i samme e-mail. Så hellere to forskellige nyhedsbreve, tak.

Eksemplet ovenfor er måske et af de mere indlysende, men pointen fra det er, at du altid skal overveje, hvilke emner du vil have med i et nyhedsbrev. Passer de sammen? Eller vil dine læsere sidde undrende tilbage efter at have læst dit nyhedbrev?

Begræns dig selv i forhold til budskaber og overvej sammensætningen af dine emner, når du laver dine nyhedsbreve.

4. Segmentering er afgørende, fordi…

… dit nyhedsbrev skal ramme rent hos dine modtagere.

Vi oplever, at vores kunder får en højere åbningsrate, når de segmenterer på deres modtagerlister.

Forestil dig, at du er købmand (det får du nok ikke svært ved :D). Du vil gerne sælge en række produkter til en stor gruppe kunder. Men dine kunder har forskellige interesser og lyster, og derfor har de med garanti heller ikke interesse i de samme produkter. Derfor skal du som købmand kende dine kunder godt og tilbyde dem de rigtige produkter, fordi det sælger bedre!

Ved at segmentere på dine nyhedsbreve efter interesser, køn, alder, geografi eller andet, har du en langt større mulighed for at ramme den enkelte modtager med det helt rigtige budskab eller produkt. Dermed bliver chancen for at modtageren lægger sine penge hos dig fremfor en konkurrent væsentlig større. En god tommelfingerregel er, at alle helst vil købe af den sælger, som kender en bedst.

Lad mig komme med et eksempel: hvis du skal sende et nyhedsbrev ud om gødning til græsplæner, så er det nok vigtigt at segmentere på, hvorvidt dine modtagere har en græsplæne eller ej. Hvis dine modtagere bor i lejlighed og kun har en altan – så er det op ad bakke at sælge en sæk gødning. Derimod vil det være interessant for dem i lejlighed at få et nyhedsbrev med inspiration til praktiske altankasser, urban gardening eller lignende. Brug segmenteringen til at give dine modtagere den rigtige inspiration og de rigtige drømme, så vil de fortsætte med at handle med dig.

5. Færre call-to-action, mere konvertering

Vi har erfaret, at der ikke er forskel på få og mange call-to-actions (CTA). Derfor anbefaler vi, at du bruger få men gode CTA’er, i stedet for at bruge 100 i løbet af et nyhedsbrev.

Hvorfor? Det giver et bedre overblik med få end for mange.

Med få CTA’er i spil, så skal de være så effektive som overhovedet muligt.

Hvordan gør man det?

Brug kontrastfarver til at fange dine modtageres opmærksomhed. Det giver forhåbentligt sig selv, at en farverig knap fanger øjet bedre, end en grå knap gør. Ingen tvivl om, at farven spiller en rolle. Derfor er du nødt til at overveje, hvilken farve du ønsker at bruge til din CTA.

Det er en videnskab at finde den rigtige farve til dine CTA’er. Derfor kaster jeg mig ikke over dette på en dybdegående facon. Derimod vil jeg råde dig til at læse Optinmonsters blogindlæg om CTA-farver. Derudover vil jeg råde dig til altid at bruge to minutter ekstra på at finde den rigtige farve til den rigtige kontekst.

Du skal også tænke over, hvor du placerer dine CTA’er. Skal de være placeret i top, midte eller bund? Vi har erfaret, at den CTA, som står øverst og har mest relevans for mailens emnelinje, er den, som bliver klikket på flest gange.

Vi er også nødt til at komme nærmere ind på selve teksten på en CTA, da teksten i sidste ende skal sørge for, dine modtagere klikker på knappen. Derfor er mit bedste råd til dig, at du skal sørge for at have en fængende tekst, som lokker et klik ud af dine læsere. Hvis vi igen skal hente et eksempel frem fra Heyloyalty-boksen, så kan vi kigge nærmere på Esmark, som bruger farverige knapper med en tillokkende tekst på deres CTA’er – se bare på følgende eksempel.

Ovenfor kan du se to CTA’er, som  fik over 400 kliks, hvilket svarer til lidt over 30% af alle klik i nyhedsbrevet.

’Klik her’ er en meget klassisk tekst, så her er farven mere interessant at se på. Den orange farve får den til at stikke ud af den resterende tekst.

’Her er vejen til spisebordet’ er derimod en mere fængende og legende tekst, som på en kreativ måde appellerer til læserne om at klikke videre.

Derfor: Brug færre CTA, hav fokus på konvertering, tænk over farve, sørg for at dine CTA’er er relevante i forhold til formål og budskab, overvej placeringen af dem og få lavet en god tekst til knapperne.

Og inden vi lukker den her, så skal du altid huske at teste, hvad der virker. Lad tallene tale for sig selv, så du ikke falder for en flot orange, hvis en måske fesen lavendelblå knap konverterer 20% bedre.

6. Dine modtagere må ikke kede sig

Det skulle gerne give sig selv!

Men alligevel er det sg# nødvendigt at pointere det. Vi ser rigtig mange nyhedsbreve, som simpelthen ender med at kede modtagerne halvt ihjel.

Hvorfor gør de så det?

Meget enkelt. De har for meget irrelevant indhold.

Hver eneste gang du skriver noget i dit nyhedsbrev, sætter et produkt ind, tilføjer et billede eller tilføjer et call-to-action – så skal du spørge dig selv om følgende;

”Og hvad så?”

Du skal sætte dig selv i dine modtageres sted – vil du så stadigvæk have det med?

Hvis nej, gæt hvad det skal! Lige præcis, det skal væk!

 

Datadrevet indhold er vejen frem – Fyens.dk

Du kan med fordel overveje at bruge datadrevet/adfærdsbaseret indhold. På den måde er du sikker på, at du kan levere relevant og personlig indhold til den enkelte modtager.

Lad mig komme med et eksempel fra vores egen hønsegård. En af vores kunder, Fyens.dk, bruger bl.a. datadrevne nyhedsbreve. Dvs. den adfærd Jens Hansen har haft på fyens.dk-sitet bruges direkte, når han får sit nyhedsbrev. Her er der tale om et skræddersyet nyhedsbrev, hvor der er mulighed for at vælge de sektioner, du bedst kan lide at læse om. Det er den øverste del i nyhedsbrevet. Herefter flettes indhold ind, der er baseret på, om Jens Hansen har klikket på artikler omkring Langeland, Sport, Livsstil etc.

Fyens.dk bruger selvfølgelig ikke kun adfærdsbaseret indhold i deres nyhedsbreve. I eksemplet nedenfor kan du se, at der også bliver brugt selvvalgt indhold og reklame.

Det datadrevne indhold er en mulighed for dig til at skabe det relevante indhold. Jeg vil dog råde dig til, at du altid skal have følgende overvejelser i forhold til dit indhold – hvordan hænger det her sammen med mit formål og mit budskab?

Hvis du kan finde den berømte ”røde tråd” mellem emnelinje, formål, budskab og selve indholdet – så har du knækket koden for dit nyhedsbrev.

7. Takt og tone

Tonen er ALTID vigtig i kommunikationen med dine modtagere.

Derfor er det vigtigt at overveje, hvorvidt du skal bruge en professionel eller personlig tone, men hvilken tone skal man vælge?

Det afhænger af, hvordan du ønsker at præsentere din forretning overfor dine modtagere og kunder. Hvis du sidder i et advokatfirma, så er en grundtone passende, mens en anden tone er passende, hvis du sælger skateboards og streetwear. Men begge forretninger kan og skal gøre brug af forskellige toner alt efter den situation, som er udgangspunkt for deres nyhedsbrev.

Det kommer an på dit formål! Hvis du gerne vil have de modtagere til at læse et blogindlæg om sjove katte eller fede rejsemål – så kan du godt kaste memes og sjove overskrifter ind i dit nyhedsbrev. Du skal ikke være bange for at prøve forskellige ting af.

Her har du to eksempler på memes, som du kan overveje at bruge i dine nyhedsbreve.

HUSK, hvis du vil bruge et meme, så skal din tekst passe til strukturen af det enkelte meme, ellers kan du risikere at dit meme vil falde igennem med et brag.

Det er med tone, som det er med alt andet indenfor e-mail marketing: test det, så du er sikker på, at din tone rammer rigtigt. Det er ikke sikkert, at advokatfirmaets kunder ikke vil tænde på memes, men du kan kun være sikker, hvis du tester.

Hvis du har blot lidt svært ved at skrive forskellige toner til forskelligt publikum, bør du gøre brug af personaer, hvor du får konkretiseret din målgruppe. Derved kan du identificere helt nøjagtigt, hvilke forbehold en modtager har – og tage de nødvendige forholdsregler og forbehold overfor disse. Det har vi i Heyloyalty haft gode erfaringer med i vores skriveproces.

 

8. Kort og præcis tekst

Nu er det tid til at blive lidt højpandet og henvise til den ikoniske forfatter, Ernest Hemingway. Til trods for at Hemingway døde i 1961, så er hans råd til at skrive stadig relevante. Et af kendetegnene for hans skrivestil er, at han eliminerer djævleord. Alle unødvendige ord i en sætning og en tekst skal fjernes (Læs BRO-blogs indlæg om djævleord, hvis du vil have eksempler på de små djævle/sataner). Hemingway var fiktionsforfatter, men hans råd gør sig også gældende for dig som e-commercer. Kog teksten ned, så du står med den fineste bouillonterning af tekst, som bare smager bedre.

Selvfølgelig er dit nyhedsbrev ryddet for irrelevant indhold (for du har jo læst punkt 6), men selv spændende og relevant indhold kan også trække for meget ud. Derfor skal du altid tænke ”og hvad så?”, når du skriver dit nyhedsbrev.

Det bedste råd, jeg kan give dig, er, at du skal stille dig kritisk overfor din egen tekst, for dine læsere vil med garanti stille sig kritiske. (Du får også lige en floskel med på vejen: kill your darlings!)

Her på kanten af indlæggets afslutning får du et sidste råd: Kast dig ud i Hemingways udfordringer med historier fortalt på seks ord (her kan du se nogle eksempler på det). Får du styr på den disciplin, bliver du bedre til at koge tekster ned til deres koncentrat.

 

Heyloyalty tjekliste

1.  Fængende emnelinje, som fanger dine modtagere.

2. Ét klart formål, så dit nyhedsbrev har et tydeligt fokus.

3. Ét budskab, så det rammer dine modtagere rent.

4. Segmentér dine modtagere, så de kan se, at du kender dem så godt.

5. Fokus på konvertering – brug effektive CTA’er.

6. Skriv relevant og interessant indhold, så læseren aldrig keder sig.

7. Takt og tone er nødvendigt, men afhængig af den enkelte situation.

8. Skriv kort men vær præcis.

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!