Access-Control-Allow-Origin: www.heyloyalty.com

Webpush: Her er 5 must-have automatiserede flows som styrker push-strategien

27. feb, 2019 | Blog

Læsetid 12 minutter

Mangler du inspiration til effektive og indtjendende webpush-flows? 

Læs med lige her og få fem konkrete flows, der kan inspirere dig og din push-strategi.

Webpush er den nye dreng i marketingklassen – og ikke bare den nye dreng, men også den virkelig dygtige og imponerende dreng. Tallene inden for push er intet mindre end imponerende. Vores kunder oplever fx

%

VELKOMST CTR

%

TABT KURV CTR

%

TABT KURV/KØB

%

WINBACK CTR

Derudover er push-beskeder den marketingkanal, der i øjeblikket leverer højeste ROI og CTR. Med resultater som disse er det svært at argumentere imod at tage push-beskeder i brug. I dette indlæg bliver du klogere på, hvilke automatiske push-flows der giver gode resultater med webpush.

 

Læs og lær om:

  1. Velkomst-flow
  2. Tabt kurv-flow
  3. Produktinteresse-flow
  4. Kategoriinteresse-flow
  5. Winback-flow

Fakta om webpush:

Webpush (eller Heypush som vi kalder det), er betegnelsen for de beskeder, du kan sende til din modtager via deres browser.

Funktionen er browser- og device-afhængig. Det vil sige, dine beskeder bliver vist i den browser og på det device, hvor din modtagere har afgiver deres permission.

Det er den marketingkanal, der i øjeblikket giver de største resultater, når det kommer til ROI og CTR.

Læs mere om webpush

Note: Hvis du skal maksimere dine chancer for gode resultater med marketing automation, skal du tænke udover en enkelt kanal = hav flere kanal in mente, fx e-mail, sms og SoMe-annoncering. Kan du kombinere flere kanaler, er der større chance for succes. Ikke mindst når du bruger modtagernes adfærd og historik til at segmentere og målrette budskaberne. 

 

1. Velkomstflow

Uanset hvilken marketingkanal du bruger til at kommunikere til dine kunder, er et velkomstflow et must-have!

Det er den første interaktion, du har med dine modtagere, efter de har tilmeldt sig din service. Så det er her, du skaber grobunden for et godt og produktivt kundeforhold.

Et godt velkomstflow får modtageren til at engagere sig med din webshop – enten via et køb eller gentagende besøg. Hvordan dine modtagere skal interagere med din webshop, er helt op til dig og den strategi, du har lagt.

Det essentielle er, at dine modtagere vender tilbage til din shop.

Du kan bruge flere forskellige taktikker til at engagere dine modtagere. Her er et par eksempler:

  • Rabatkoder
  • Præsentation af USP’er
  • Content

Hvad skal du have med i dit velkomstflow? Det afhænger af dig – og endnu vigtigere, dine modtagere. Al kommunikation skal tænke modtageren ind, hvorfor jeg ikke kan give dig et klart svar på, hvad der virker for dig.

 

Opbygning af et velkomstflow

Når først du har fundet ud af, hvad der skal med i dit velkomstflow, skal du overveje, hvor mange beskeder dine modtagere skal eksponeres for – og hvornår de skal modtage dem.

Der er en fin balance mellem et velfordelt flow og så en overflod af beskeder.

Dermed ikke sagt, at du kun skal have en eller to beskeder i dit flow. En god velkomst kan sagtens ske med seks beskeder henover 30 dage. Det afhænger fuldstændig af din forretning og dine kunder.

Et flow kunne fx laves på følgende måde:

Besked 1: Byd modtageren velkommen lige efter tilmeldingen

Besked 2: Præsenter dine USP’er dagen efter tilmelding

Besked 3: Engager din modtager med særlige tilbud tre dage efter tilmelding

Besked 4: Fokus på en enkelt USP syv dage efter tilmelding – fx fri fragt

Besked 5: Særtilbud på produkt 14 dage efter tilmelding

Besked 6: Del noget indhold, der inspirerer modtageren, 21 dage efter tilmelding

Pointer:

  • Et velkomstflow er et absolut must-have
  • Få modtageren til at engagere sig med din webshop
  • Giv dine modtagere værdi med dine beskeder (rabatkoder, inspirationscontent osv.)
  • Brug velkomsten til at præsentere dine USP’er

Fakta om Heypush:

Med andre push-værktøjer får du sjældent megen data på dine modtagere, men med Heypush kan du indsamle et væld af data, som du kan bruge aktivt i din push-kommunikation.

Det giver dig langt større mulighed for at gøre dine beskeder relevante og personlige for den enkelte modtager – derudover giver Heypush dig nogle effektive og konverteringsstærke automatiseringer.

Endelig kan du med Heypush kombinere din e-mail marketing, sms-marketing og SoMe-marketing med webpush.

Læs mere om Heypush

Note: Hvis du skal maksimere dine chancer for gode resultater med marketing automation, skal du tænke udover en enkelt kanal = hav flere kanal in mente, fx e-mail, sms og SoMe-annoncering. Kan du kombinere flere kanaler, er der større chance for succes. Ikke mindst når du bruger modtagernes adfærd og historik til at segmentere og målrette budskaberne. 

2. Tabt kurv-flow

Hele 60-70% af alle webshopbesøgende lægger noget i kurven – uden at gennemføre et køb. Det er fastslået i både danske og internationale undersøgelser. Derfor er tabt kurv-beskeder helt essentielle indenfor marketing automation. Det er en af de automatiseringer, der har det største potentiale, hvilket også gør det til et absolut must-have i den digitale marketingværktøjskasse.

Helt basalt fungerer en tabt kurv-besked på den måde, at et trackingscript på din webshop registrerer, hvis en af dine modtagere forlader en kurv fyldt med varer. Herefter får dit marketing automation-system besked om, at der skal sendes en besked – og hvem den skal sendes til.

Setuppet er, at modtageren nu vender tilbage til kurven og færdiggører købet.

Med push-beskeder laver du nemt og effektivt et flow af tabt kurv-beskeder, der vinder kunden tilbage kurven.

I gennemsnit oplever vores kunder en CTR på omkring 14,7% og en købskonvertering på ca. 7,5% med tabt kurv-push-beskeder.

Der er altså et stort potentiale i tabt kurv-push-beskeder – hvis du laver et effektivt flow. 

Lav dit eget regnestykke med jeres gennemsnitlige basket size…

Her får du vores bud på, hvordan du nemt kan lave et push-flow med tre beskeder:

Første besked:

Den første besked i dit flow kan du sende fx så snart din kunde har ”tabt” kurven (dette indstilles i det trackingscript, du bruger til at opsamle information om den tabte kurv). Pointen med denne besked er at ramme din modtager, før han eller hun kommer for langt fra din webshop.

Når det kommer til indholdet i beskeden, er der forskellige fremgangsmåder. Enten forsøger man at hente kunden direkte tilbage til kurven, eller man kan opfordre ham eller hende til at kontakte kundeservice, hvis man havde brug for hjælp eller spørgsmål til ordren. 57% af alle tabte kurve handler om, at kunden er i tvivl om fragtpriser, tillæg osv., så kan du hjælpe dine kunder her, er det bare med at gribe bolden.

Anden besked:

Den næste besked kan sendes dagen efter – fx kl. 10.00 – hvis kurven endnu ikke er købt.

Når du planlægger din udsendelse, skal du huske på, at beskeden først bliver leveret, når modtageren er online og har åbnet den browser, hvor han/hun har afgivet sin permission.

Indholdet skal lede kunden tilbage til kurven, hvor produkterne venter på at blive købt. Vi ser en markant højere konvertering på de beskeder, hvor man viser produkterne fra kurven.

Tredje besked:

Du kan sende denne besked efter fx tre dage – hvis varerne i kurven endnu ikke er købt.

Indholdet kan fx lægge vægt på, at det er sidste chance for at købe produkterne. Samtidig kan du også gøre opmærksom på returret og lignende. Hav modtagerens eventuelle forbehold mod at købe (også kendt som pain) i tankerne, og udryd disse med dit (gode) indhold.

Pointer:

  • Reager hurtig på en forladt kurv – evt. med præsentation af din kundeservice
  • Vis kurven til dine modtagere
  • Tænk på, hvad der holder modtageren fra at gennemføre et køb – og tal til de forbehold

 

3. Produkt-interesse-flow

En af de helt store gevinster ved adfærdsbaseret marketing (som webpush) er, at du kan ramme dine modtagere med det rigtige budskab og på det rigtige tidspunkt, fordi det afhænger af kundens adfærd.

Produkt-interesse-beskeder er indbegrebet af adfærdsbaseret marketing.

Det er beskeder, som du sender, når kunden har vist særlig interesse for et bestemt produkt (set produktet x gange på y dage). Disse beskeder skal skubbe kunden det sidste stykke på købsvejen. For et eller andet bremser ham/hende i at købe produktet.

Det kan fx være, at en kunde har kigget på en kjole fem gange indenfor syv dage – men har ikke købt den endnu. Et eller andet ‘støjer’ og arbejder imod et køb. Du kender det måske selv: ”er det nu også den rigtige kjole?”, ”hvordan sidder den?”, ”Er det den rigtige længde?” osv.

Med push-beskeder kan du overbevise kunden om, at det er den helt rigtige kjole.

Her er et eksempel på, hvordan du kan bygge et flow til produkt-interesse push-beskeder med to beskeder:

Første besked:

Denne besked sendes, når en kunde har kigget på et bestemt produkt tre gange indenfor fem dage.

I den første besked skal du tænke på, at interessen for produktet er der – men der er noget, der mangler noget, før kunden er villig til at købe. Det kan du tage højde ved fx at gøre opmærksom på returret, gratis fragt, produktets eller webshopppens USP’er eller lignende.

Pointen er, at du kan overbevise kunden om, at det er det helt rette valg at købe varen hos dig. Brug fx psykologiske greb som Social proof, hvor du fortæller at mange andre, der også har købt produktet eller lign. Alternativt ‘urgency’. Det er her du viser hvor få der er af den pågældende vare. Det virker, men husk, det må aldrig være falsk markedsføring.

Anden besked:

Flowets anden besked kan sendes fx dagen efter første besked.

I denne besked vinkler du dit budskab til, at kunden måske skal se produktet endnu en gang. Du skal huske på, at det er begrænset, hvor meget plads du har at gøre med – derfor kan du ikke skrive side op og ned omkring de mange fordele. Så hold det kort og præcist.

 

Pointer:

  • Produkt-interesse er indbegrebet af adfærdsbaseret marketing automation
  • Tal din modtagers forbehold for købet – de har jo vist interessen
  • Hold dig til korte og overbevisende budskaber
  • Brug de psykologiske greb

4. Kategori-interesse-flow

Fuldstændig som med produkt-interesse er interesse for en kategori selve essensen af adfærdsbaseret marketing automation: Du rammer dine modtagere på det helt rette tidspunkt – og hvis du er dygtig, med det helt rette budskab.

Kategori-interesse-beskeder bruger du, når du vil kommunikere et bestemt budskab til en kunde, der har besøgt en bestemt kategori på din webshop x gange indenfor y dage. Det kan fx være, at din kunde har besøgt kategorien jeans (hvis du sælger tøj) tre gange indenfor fem dage. Nu ved du, at denne kunde viser en stor interesse for kategorien, hvorfor det vil være en god idé at sende et målrettet budskab til kunden, så han eller hun ender med at gøre alvor af sin interesse – og det er dig, der får salget.

Du skal dog huske på, at du med denne type beskeder ikke ved præcist, hvad kunden er på jagt efter. Derfor er du nødt til at tænke i overordnede budskaber, der leder kunden frem til et køb.

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan du med to beskeder kan skabe et effektivt flow af to push-beskeder:

Første besked:

Denne besked kan sendes, når kunden har besøgt samme kategori tre gange indenfor fem dage. Budskabet i beskeden skal selvfølgelig passe til den kategori, der er blevet besøgt. Hvis du fx har en kategori med tilbudsvarer, og det er den, der er blevet besøgt, kan du lægge vægt på, hvor meget man kan spare i netop den kategori.

Anden besked:

Ligesom med produkt-interesse-flowet kan du sende denne besked dagen efter første besked – hvis ikke kunden har handlet på din webshop. Her kan du præsentere din modtager for specifikke produkter indenfor kategorien, content, fordele ved at handle hos dig eller lignende.

Du skal tænke på, at for kunderne er der ikke noget, der råber op om, at de modtager beskeden, fordi de har kigget på en bestemt kategori. Derfor er det en fordel, hvis dit indhold taler ind i deres interesse på en mere generel måde.

Pointer:

  • Brug, at du kender til dine kunders interesse for en bestemt kategori til at lave relevant indhold.
  • Tænk i overordnede budskaber
  • Har du relevant content til kategorien, så del den med dine modtagere

5. Winback-flow

Marketing automation er ideelt, når det drejer sig om at fastholde kunder. Det kræver ikke det store arbejde at genaktivere de kunder eller besøgende, der for en stund er stoppet med at besøge eller handle i din forretning. Du kan gøre det med automatiske beskeder.

Sådan en proces kaldes for winback, da du vinder de inaktive kunder tilbage i folden.

Push-beskeder giver dig en unik mulighed for at maksimere chancen for succes med winbacks, da du kommunikerer til dine kunder, når de er online og tæt på netop din webshop (de skal blot klikke på din besked).

Helt konkret bygger man sin winback, så den reagerer på, hvornår kunden sidst har købt noget eller sidst besøgt din webshop. Nogen bygger fx sin winback, så der sendes en besked, når en kunde ikke har købt noget på webshoppen i 90 dage.

Det er forskellige fra branche til branche, hvordan man skal bygge sine winback-beskeder. Hvis man sælger rejser, skal ens winback bygges anderledes, end hvis man sælger hundemad.

Nedenfor viser vi dig, hvordan du nemt kan bygge et winback-flow med push-beskeder. Flowet indeholder tre beskeder.

Første besked:

Denne besked kan du sende, når din kunde ikke har handlet på din webshop (eller fysiske butik) i fx 60 dage. I den første besked kan du lægge vægt på, at der er masser af gode ting at hente, når man handler på din webshop = dine USP’er skal i spil.

Anden besked:

Hvis ikke kunden reagerer med et køb efter første besked, kan du følge op fx tre dage efter. Her kan du evt. inddrage særlige produkter, fri fragt eller lignende. Det essentielle er, at du inspirere kunden til at vende tilbage.

Tredje besked:

Beskeden kan fx sendes fire dage efter besked nummer to. Er kunden endnu ikke blevet aktiveret, kan du med fordel overveje at tilbyde en særlig rabat til kunden. Igen, hvad der virker for dig, afhænger fuldstændigt af din forretning og dine kunder.

Pointer:

  • Med et winback-flow kan du fastholde eksisterende kunder
  • Opbygningen af dit flow afhænger af din forretning
  • Læg vægt på dine USP’er

Hvad nu?

De ovenstående flows er vores bud på, hvad der er absolut must-haves, når det kommer til webpush-marketing. Dermed ikke sagt, at du SKAL have alle fem flows i din forretning. Men! Mit bud er, at du hvert fald bør overveje dem alle.

Hvis ikke du allerede er i gang med webpush, er du forhåbentligt blevet inspireret til at springe ud i det. Tallene taler hvert fald for sig selv – det virker!

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg, cases, og nyheder!