Case: Parfumeshop øger omsætningen med 11% med e-mail marketing – Eau de Parfum

30. januar 2019 | Case

Læsetid: 4 minutter

E-mail marketing case: Sådan har Eau de Parfum gennem e-mail marketing opnået et omsætningsboost. 

 

I sommeren 2018 ønskede Eau de Parfum at vækste deres webshop gennem implementering af endnu en marketing-kanal. De var allerede i samarbejde med deres bureau Webbler i gang med Google Ads, SEO og Facebook-annoncering: Men der manglende noget.

Derfor søgte de muligheden for at øge salget yderligere på deres DanDomain-shop gennem e-mail marketing. Som mange andre webshops havde de allerede en række subscribers til deres nyhedsbrev, som de gennem tiden har indsamlet – men de fik ikke draget fuld nytte af disse.

Både automatisering og kampagnemails

Første step var at lægge en plan, og parfume-webshoppen blev hurtigt klar over, at de ønskede at få det maksimale ud af de automatiske mails, som Heyloyalty kan udsende, samt kampagnemails med nyheder til deres subscribers. I et tæt samarbejde med Webbler, som også er systempartnere i Heyloyalty, fik de deres DanDomain-shop integreret og var klar til at komme i gang.

Til en begyndelse blev der opsat tre automatiske mails:

  1. En velkomstmail, der gav nye tilmeldinger en rabatkode
  2. En tabt kurv-mail til brugere, der havde lagt et produkt i kurven, men ikke købt
  3. Og en win back buyer-mail, som fangede de tidl. kunder, der ikke har handlet i lang tid

Læs her, hvilke fem automations der er must have for en webshop.

Ligeledes udsendes der omtrent fire kampagnemails på månedsbasis, hvor de bedste parfume-tilbud og -nyheder deles; til glæde for de velduftende kunder.

Skiftet fra MailChimp til Heyloyalty

Som mange andre webshops var Eau de Parfum stationeret i MailChimp. Her var udfordringen dog, at der foreligger begrænsning i integrationen med DanDomain. Ønsket var at hoppe over i et system, hvor indsamlet kundedata kunne udnyttes til fulde, og der kan sendes mail på baggrund af dette.

I samarbejde med Webbler oprettes kontoen på Heyloyalty, og skiftet var gnidningsfrit: Alt, der kræves, var, at listen fra MailChimp blev downloadet og derefter lagt ind på Heyloyalty, så alle subscribers fulgte med. Og så var de kørende!

11% af omsætningen fra e-mail marketing

Allerede i første måned begyndte resultaterne at dukke op. Og efter de første 30 dage var gået, kunne resultaterne konkluderes: Hele 11,35% af omsætningen kom fra mail – både kampagnemails og automatiske mails – sendt ud gennem Heyloyalty. Vel at mærke til en løsning, der kun koster 699,- kr. om måneden i den pakke, Eau de Parfum pt. ligger i.

Planen for fremtiden

I fremtiden lægges fokus fortsat på at udsende kampagnemails, så de interesserede tilmeldte kan holde sig opdateret på produktnyheder, tilbud og andet relevant parfume-indhold. Ligeledes fortsættes arbejdet omkring optimering af automatiske mails; det kan være nye emnelinjer, splittest på indhold eller interessante elementer at inddrage i mails.

Og sidst, men absolut ikke mindst, lægges der et benhårdt fokus på at øge antallet af tilmeldte til nyhedsbrevet, så den succesfulde strategi, der er lagt, kan nå ud til endnu flere brugere og derved gradvist øge omsætningen pr. mail.

Morten Bo, E-commerce manager og Butikschef og Josephine, Digital handelselev.

“Vi er super glade for, at vi alene ved at tilføre ressourcer og nyt system til vores e-mail marketing, har løftet omsætningen med 10%.

Især integrationen mellem Heyloyalty og vores DanDomain-webshop giver ikke blot mening, men også mulighed for at lave fx tabt kurv-triggeren… Det giver blod på tanden til mere.”

Morten Bo, E-commerce manager og Butikchef, Eau de Parfum

Tabt kurv-trigger genererer høj klik- og åbningsrate

Statistik for tabt kurv-trigger. Bemærk den høje åbingsrate på 84,81% (OR) og en klikrate (CTR) på 24,01%.

%

Omsætning direkte fra e-mail marketing

%

Åbningsrate - tabt kurv-triggers

%

Klikrate - tabt kurv-triggers

Velkomstmail med voucher.
Eksempel på kampagnemail.

Eksempel på tabt kurv-trigger.

Eksempel på kampagnemail.
Tak til PPC-konsulent & Webdesigner Kevin Aghballe fra Webbler for at levere indsigt til casen.

Vil du holdes opdateret,
når vi udgiver nye artikler?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Heyloyalty blog

Få indblik i vores marketing automations og bliv inspireret gennem vores mange blogindlæg omkring både cases, og guides, samt tips og tricks lige her!

Black Friday 2022

BLOG

Sådan forbereder du din e-mail marketing til Black Friday
Læs blogindlæg

iOS 15 update 2021

CASE

Managed solution hjælper Perleshoppen med at spare tid
Læs blogindlæg

5 automations der øger din bundlinjen

BLOG

5 automations der øger bundlinjen
Læs blogindlæg