Det her indlæg er til dig, der arbejder med e-mail marketing, men som bliver trist af at kigge på din medlemsliste – fordi der ikke er ”nok” modtagere på listen. Du får nemlig en hurtig, nem og effektiv opskrift på, hvordan du skaffer flere modtagere til dit nyhedsbrev – med noget så sexet som pop ups.

Der findes et utal af muligheder for at skaffe flere modtagere (eller leads) til dit nyhedsbrev. I det her indlæg fokuserer vi på pop-ups, men det betyder dog ikke, at du skal samle alle dine æg i denne ene kurv. Den gode e-mail marketingstrategi breder sig, så du samler modtagere ind på flere måder og steder.

Mangler du inspiration til indsamling af nye modtagere, kan du læse Micki Weis’ tre tips til at få flere tilmeldinger.

Helt konkret kan du se frem til at læse om:

  • Hvad er en pop up?
  • Pop ups giver gevinst
  • Hvilket system skal du bruge?
  • Sådan kommer du i gang
  • Sådan kommer du i mål
  • Hjælp til at komme i gang

Hvad er en pop up?

Nikker du ikke genkendende ved begrebet pop up, så giver jeg dig en lynhurtig indflyvning til, hvad det er.

Det er, som ordet antyder, en formular, der popper op på dit website. En pop up kan bruges til et hav af forskellige ting, men jeg holder fokus på, hvordan en pop up kan indsamle nye modtagere til dit nyhedsbrev.

Et godt sted at møde en lækker pop up er på Zizzi’s webshop:

Du har rig mulighed for at skræddersy dine pop ups til at matche dit visuelle udtrykke på dit website. Du kan, ligesom Zizzi, også vælge at forsinke dine pop ups, så det ikke er det første dine kunder møder, når de klikker sig forbi dit site.

Dine muligheder afhænger selvfølgelig af, hvilket system du bruger, men det vender vi tilbage til senere i indlægget.

Nu skulle du gerne have en ide om, hvad en pop up er, og vi går nu videre til, hvad du reelt kan se frem til at få fra pop ups.

 

Pop ups giver gevinst

Noget vi ofte hører fra de kunder, der endnu ikke bruger pop ups, er, at de er for anmassende – og derfor vil de ikke bruge dem. Det kan sagtens være tilfældet, hvis ikke man laver en gennemtænkt strategi for sine pop ups. Men du misser en gylden mulighed for at samle gode tilmeldinger til dit nyhedsbrev.

Med ”gode tilmeldinger” mener jeg, at det er folk, der allerede udviser interesse for dit produkt – de er trods alt klikket ind forbi din webshop. Der er altså en god sandsynlighed for, at de bliver til købende kunder.

Derudover viser alle tal, at pop ups giver bonus på dine medlemslister.

Eksempelvis fortæller Shopify, et af verdens største webshopsystemer, at en kunde tidoblede antallet af tilmeldinger til sit nyhedsbrev med pop ups. Helt konkret gik man fra 10-15 tilmeldinger om dagen til 100-150.

Næsten samme historie finder man også hos vores partnere, Novicell. Med blot en enkelt pop up steg Creceas nyhedsbrevstilmelding med 88%.

Det er svært at give nogle generelle tal omkring effekten af pop ups, men vores dygtige partnere fra Loyalitetsbureauet fortæller, at de ser deres kunder have en konverteringsrate på minimum 3% med pop ups.

Det er altså ikke den store lommeregner, der skal frem for at konkludere effekten ved at bruge pop ups til at indsamle nye tilmeldinger til dit nyhedsbrev.

Hvilket system skal du bruge?

Du kan hurtigt finde et væld af mulige pop up-systemer, som kan give dig flere medlemmer på dine medlemslister. Derfor kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvilket system du skal sætte din lid til.

I Heyloyalty har vi to integrationspartnere (hvorfor vi selvfølgelig vil anbefale disse to systemer), der begge tilbyder en solid pop up-løsning:

Sleeknote:

Det danske system er et af de mest anerkendte pop up-systemer. De lægger vægt på, at kunderne skal have mulighed for at lave pop ups, fuldstændig som de ønsker. Det vil sige, at de giver dig frie rammer til at tilpasse designet på dine pop ups 100%.

Derudover har Sleeknote gjort det muligt for dig at tilpasse dine pop ups adfærd, så du ikke skal bekymre dig om at være for anmassende eller lignende.

GetSiteControl:

Er et cypriotisk udviklet system, der har integrationer til en lang række webshopsystemer. De lægger vægt på brugervenlighed – det skal være nemt for webshopejeren at tilføje elementer til sine pop ups. Systemet er velegnet til den, der ikke har arbejdet med pop ups tidligere, da de tilbyder en gratis løsning, hvor du kan have 50.000 visninger om måneden – uden beregning.

Begge systemer tilbyder en løsning, der kan mere, end blot samle nyhedsbrevstilmeldinger ind. Faktisk har Sleeknote givet deres bud på 15 ting, du kan bruge pop ups til.

Sådan kommer du i gang

Jeg vil gerne give dig en konkret formel på, hvordan du kommer i gang med at lave effektive pop ups. Desværre er det ikke til at lave sådan en generel formel. Men jeg har ringet til en god ven, de dygtige e-mail marketing eksperter fra Loyalitetsbureauet, og de har været behjælpelige med at udforme en række punkter, som du skal tænke over – når du går i gang med at lave pop ups:

1. Gør dit forarbejde og sæt nogle klare mål

Før du overhovedet begynder at designe dine pop ups, skal du have gang i en smule forarbejde.

Start med at kigge på antallet af besøgende på din webshop. Hvor mange visninger har du i løbet af en måned. Med det tal i baghånden kan du begynde at kigge på, hvor stort et potentiale dine pop ups har – derefter kan du sætte nogle mål for, hvad du gerne vil opnå. Dine mål bliver basen for dit arbejde med pop ups.

Derudover skal du finde det pop up-system, der giver mest mening for dig og din virksomhed. Afsæt noget tid og afsøg markedet. Tænk over, hvor nemt det er at overføre tilmeldingerne til dit e-mail marketingsystem. Er de to systemer integreret med hinanden, er det klart den letteste løsning.

2. Skriv aldrig ”Tilmeld nyhedsbrevet”

Det kan ikke understreges nok gange, hvis du vil se en god konvertering på dine pop ups, må du under ingen omstændigheder skrive ”Tilmeld nyhedsbrevet” på din teaserknap.

Teaserknappen er den lille knap, hvor kunderne kan åbne din pop up.

Som du kan se her, så bruger Golfexperten en konkurrence til at lokke deres kunder til truget. Det er helt op til dig, hvorvidt du vil bruge en konkurrence eller lignende på din teaserknap. Det centrale er, at det pirrer dine kunder til at tilmelde sig dit nyhedsbrev – og det sker ikke med ”Tilmeld nyhedsbrevet”.

Et godt råd er at skrive, hvad kunden får ud af at tilmelde sig. Du skal besvare ”what’s in it for me?”.

Hvis du vælger at give dine kunder en form for rabat eller lignende, skal det være noget, der giver kunderne en motivation til at købe.

Du kan med fordel overveje at tilføje et grafisk element, der pirrer dine kunders nysgerrighed. Gør eventuelt som Take Offer:

3. Tænk i desktop- og mobilvisninger

Der er en enorm forskel på, om du møder en pop up på din computer eller på din mobil. Derfor anbefaler vi, at du laver to versioner – en til mobil og en til desktop.

Når du designer din pop up til desktop, er det en god ide, hvis den popper op, når dine kunder har været på din webshop i et stykke tid. Det vil altså sige, at du putter en lille forsinkelse på – bare sørg for, at den ikke venter for længe. Hvis du er bekymret for, at det virker for anmassende, kan den blot poppe up i siden af skærmen i stedet for midt på.

Når du designer din pop up til mobilversionen, er det en god ide, hvis ikke den popper frem. Det skyldes, at du har væsentlig mindre plads at arbejde med. Derfor kan det virke meget voldsomt med en poppende pop up. Lav i stedet en simpel teaserknap, der lokker dine kunder til at åbne den. Du skal ikke være bange for, at de ikke ser den – en mobilskærm er så lille, at det ikke kan undgås.

4. Placer dine pop ups strategisk

Når du skal bestemme, hvilke sider på din webshop dine pop ups skal vises på, skal du overveje, hvad der giver mening for netop dine kunder.

Er der nogle steder, hvor det ikke giver mening at have en pop up – er der sider, hvor det giver mere mening end andre.

Du kan med fordel overveje at tilføje en pop up på din kvitteringsside. Det vil altså sige, når dine kunder har gennemført et køb, kan du have en pop up, der lægger vægt på de gode tilbud, man kan få via dit nyhedsbrev.

Gennemgå din webshop, som var du kunde på shoppen. Det er en god øvelse, der hurtigt kan give dig en ide om, hvor du skal have pop ups.

5. Test, tilpas og test igen

Dit formål med dine pop ups skal være at nå de mål, du sætter dig på forhånd. Derfor er arbejdet med pop ups en konstant cyklus af test, tilpas og test igen. Hvis ikke du rammer dine mål, tilpasser du dine pop ups. Er målene stadig ikke til at ramme, tilpasser du igen. Og sådan forløber det, indtil du rammer en formel, der giver dig de ønskede resultater.

Husk på, pop ups er ikke et statisk element, derfor skal dine pop ups have regelmæssige eftersyn.

 

Sådan kommer du i mål

Hvad skal der så ske, når du har designet en toplækker pop up med en pirrende teasertekst?

Gør som du altid vil gøre, når du får en ny tilmelding – følg op med en velkomstmail!

Din velkomstmail sikrer dine kunders engagement og loyalitet. Derfor skal du starte forholdet til dit nye medlem med en velkomstmail.

Har du lovet dine kunder en belønning for deres tilmelding, skal belønningen sendes med i din velkomstmail. På den måde starter det nye forhold på bedste vis. Du kan tænke på det som, at du på en første date har en buket blomster med til din udkårne – forholdet starter bare bedre.

Hvis du skal krydre din velkomstproces til den mest velsmagende velkomst, kan du designe et velkomstflow med flere mails– så dine nye medlemmer bliver taget i hånden fra start.

Med et velkomstflow kan du også få dine medlemmer til at give dig yderligere oplysninger, som du kan bruge til at sende dem relevant indhold.

Helt lavpraktisk udformer du en opdateringsformular, som dine modtagere kan klikke over og udfylde via en mail i dit velkomstflow. Her kan du bede om yderligere oplysninger i forhold til kundens interesser, fødselsdag og lignende.

Men husk på, beder du kunden om noget – skal du hele tiden besvare, hvad får han/hun ud af at give dig disse oplysninger. Og du skal kun spørge efter oplysninger, som du vil bruge til noget.

Beder du dem om at oplyse deres fødselsdag, kan begrundelsen være, at du vil sende dem en fødselsdagsgave.

Beder du dem om at oplyse deres interesser, kan begrundelsen være, at du kun sender dem nyhedsbreve om det, de interesserer sig for.

Når først dine nye medlemmer er budt godt velkommen til dit nyhedsbrev, skal du selvfølgelig følge op med gode og relevante nyhedsbreve.

Hvis du vil være knivskarp, tager du hul på den automatiserede e-mail marketing. Mangler du inspiration til, hvordan du kommer i gang med det, kan du læse mere om det i dette indlæg – 5 Must have-automatiske beskeder for e-købmanden.

Hjælp til at komme i gang

Jeg håber, at du er blevet klogere på, hvor effektive pop ups er – og du nu har mod på selv at kaste dig ud i at bruge dem.

Hvis du har brug for en hjælpende hånd til at komme i gang med dine pop ups, er der heldigvis råd for det.

Vores dygtige partnere fra Loyalitetsbureauet har stor erfaring med at lave pop ups – og de vil hellere end gerne hjælpe dig.

Skriv til dem på kontakt@loyalitetsbureauet.dk så hiver de fat i dig, og giver dig den bedste start på at bruge pop ups.

Skrevet af

Skrevet af

Nicolaj Jacobsen, marketing assistent og contentnørd. Nicolaj brænder for godt content, formidling, marketing og e-mail marketing. Han er uddannet retoriker fra Aarhus Universitet og har været en del af Heyloyalty siden 2017.

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Når du bruger sitet, accepterer du brugen af cookies. Se mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk